Правителството отпусна 208 млн. лв. за довършването на важни жп проекти

23.03.2016 | 13:06
по статията работи: econ.bg
Столична община получи терен за изграждане на естакада на бул. „Пейо Яворов“
Правителството отпусна 208 млн. лв. за довършването на важни жп проекти
Снимка: Sxc.hu

208 млн. лв. от централния бюджет ще бъдат прехвърлени на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за тази година. Средствата са за приключването на 10 важни железопътни проекта, в рамките на допустимите срокове по Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Сред тях са трите основни жп направления, които се изпълняват по оперативната програма, Септември – Пловдив, Пловдив – Бургас и Първомай – Свиленград.

Средствата се предоставят като временна безлихвена финансова помощ, подлежаща на възстановяване на Национална компания „Железопътна инфраструктура” в качеството й на бенефициент по ОП „Транспорт” 2007-2013 г.

Правителството реши още да прехвърли безвъзмездно на Столична община правото на собственост върху държавен терен от 669 кв. м. Той е необходим за изграждането на естакада над ул. „Атанас Дуков“, за да се улесни преминаването на трафика по бул. „Пейо Яворов“ в посока бул. „Черни връх“.

Правителството предостави на Столична община и шестия етаж от сградата на бул. „Васил Левски“ №2. Офисите ще се ползват за административните нужди на отдел „Общински приходи“ в район „Лозенец“.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...