Предлага се откриването на Технически колеж в Казанлък

24.07.2017 | 11:00
по статията работи: Econ.bg
Предлага се откриването на Технически колеж в Казанлък

Технически колеж към Техническия университет – София ще бъде открит в Казанлък. Това става ясно от проект на постановление на Министерския съвет, публикуван за обсъждане на портала за обществени консултации strategy.bg.

Крайният срок за подаване на становища по проектопостановлението е 21 август. 

Колежът в Казанлък вече има и положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация с протокол от края на май 2017 г. Има и решение на Академичния съвет на университета за откриването на структурата.

Капацитетът на колежа е 230 студенти.

В него ще се обучават кадри за нуждите на редица предприятия в региона на Казанлък в областта на металообработването, производството на елементи за хидравлични съоръжения, както и за индустрията, свързана с военнопромишленото производство.

Предвижда се в бъдещия колеж да се обучават студенти по специалността „Технология на машиностроенето“ от професионално направление 5.1. Машинно инженерство за придобиване на висше образование на степен „професионален бакалавър по…“ и професионална квалификация „Механик“.

Учебният процес ще се организира в една катедра и ще се обезпечава от преподаватели от други основни звена на университета, като хабилитирани лица ще четат не по-малко от 50 на сто от лекционните курсове за специалността.

За нуждите на колежа община Казанлък предоставя етаж от сградата на Професионалната гимназия по строителство.

Техническият университет – София включва в структурата си 11 факултета, два департамента, филиал в Пловдив с два факултета, факултет в Сливен и други два колежа – Обединен технически колеж и Колеж – Сливен. /investor.bg/ 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...