През август в страната са произведени по-малко цигари, повече мебели и облекло

08.10.2014 | 13:10
по статията работи: Мария Стоянова
Като цяло промишленото производство отчита спад
През август в страната са произведени по-малко цигари, повече мебели и облекло

През август в България производството на тютюневи изделия регисттрира спад от 7,3% спрямо месец по-рано. Значително намаление има и при производството на превозни средства, без автомобили - с 35 на сто, както и при лекарствените вещества и продукти - с 12 на сто. Това показват изнесените днес данни на Националния статистически институт (НСИ).

Ръст е регистриран при производството на химични продукти - с 9,6%, производството на мебели - с 6.3%, производството на облекло - с 4,5%. 

Като цяло през август промишленото производство намалява с 0,9 на сто спрямо предходния месец и с 1,9% спрямо година по-рано.

Спрямо юли месец намаление е регистрирано в производството и разпределението на електрическа енергия и газ – с 2,9 на сто, и в преработващата промишленост – с 0,7%. Увеличение има в добивната промишленост – с 2,8 на сто.

На годишна база спад е отчетени при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 15,.2%, и в добивната промишленост - с 5,3%, докато в преработващата промишленост е регистриран ръст от 3%.

По-значително увеличение в преработващата промишленост спрямо предходната година има при производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета, ремонта и инсталирането на машини и оборудване, производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти.

Намаление е отчетено при производството на превозни средства, без автомобили, производството на лекарствени вещества и продукти, производството на тютюневи изделия, производството на електрически съоръжения.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...