Приходите на EasyJet с ръст заради стачката на пилотите от Air France

03.10.2014 | 13:15
по статията работи: Мина Стойчева
Печалбата на авиопревозвача се е увеличила с около 5 млн. паунда
Приходите на EasyJet с ръст заради стачката на пилотите от Air France

Акциите на самолетния превозвач EasyJet поскъпнаха през последната седмица. От компанията заявиха, че приходите им са се увеличили благодарение на продължителната стачка на пилотите от конкурентната им компания Air France. Отмяната на повече от половината полети на френската фирма е докарала нови клиенти за EasyJet, съобщават от „БиБиСи“.

Това е увеличило приходите на авиопревозвача до 5 млн. паунда. В следствие от EasyJet повишиха прогнозираното ниво на печалбата си за 2014 г. Така компанията очаква чиста печалба от началото на годината до края на септември между 575 млн. и 580 млн. паунда, за разлика от първоначално прогнозираните между 545 млн. и 570 млн. паунда.

В средата на септември пилотите от Air France обявиха стачка, която продължи две седмици. През това време компанията обслужваше 40% от полетите си. Причината за недоволството на нейните служители беше планът на Air France за съкращаване на разходите, в рамките на който компанията ще предаде по-голямата част от полетите на късо и средно разстояние на дъщерното си предприятие - нискотарифната Transavia, в резултат на което част от пилотите също ще бъдат прехвърлени към Transavia.

От Air France обявиха, че стачката на пилотите им коствала между 10 и 15 млрд. евро загуба на ден. По време на преговорите служителите във фирмата се опитаха да принудят Air France да им обещае същите условия по договорите, каквито бяха предложени и на дъщерната компания Transavia.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...