Производител на части за авиацията и софтуерна компания са обявени за първокласни инвеститори

07.07.2017 | 15:30
по статията работи: econ.bg
Министърът на икономиката съобщи, че от началото на 2017 г. по закона Закона за насърчаване на инвестициите са сертифитнирани 11 проектa на обща стойност над 158 млн. лв.
Производител на части за авиацията и софтуерна компания са обявени за първокласни инвеститори
Снимка: Пресцентър на Министерство на икономиката

Компанията за производство на басти и системи за авиационната индустрия Удуърд България" и създателят на софтуер за управление на риска "Традео БГ" получиха сертификати за инвеститор клас "А" от държавата днес, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Управителят на "Удуърд България" ЕООД Емил Илиев съобщи, че проектът на компанията е за разширяване на дейността за производство на компоненти, части и системи за авиационната индустрия. По думите му американската компания "Woodward Inc" e водеща в авиационното производство и работи с компании като "Airbus" и "Boeing", а инвестиционният проект е свързан с развитието на европейски производствен обект. Инвестицията е на стойност над 9 млн.лв., като с осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 107 нови работни места.

Управителят на "Традео БГ" ЕООД Алекс Бехар, посочи че инвестиционният проект на компанията предвижда разширяване на съществуващо предприятие и цели да помогне инвестиционните посредници да организират и управляват ефективно процесите си чрез софтуер за управление на риск. С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити над 50 нови работни места.

Министърът на икономиката съобщи, че от началото на 2017 г. по закона Закона за насърчаване на инвестициите са сертифитнирани 11 проектa на обща стойност над 158 млн. лв., като проектите предвиждат разкриването на 4008 нови работни места. "Седем от проектите са във високотехнологични производства и услуги", допълни той.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
На Гергьовден: - Георги, не пи ли достатъчно??? - Трай и сипвай, че трябва да се прибирам вкъщи да се боря с ламята...
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...