Производствените цени в Германия скачат през април

19.05.2017 | 12:50
по статията работи: econ.bg
На годишна база растежът на производствените цени се ускори до 3,4%
Производствените цени в Германия скачат през април
Снимка: БГНЕС

Индексът PPI, измерващ цените на производител в Германия, се повиши през април с 0,4% спрямо месец по-рано, показват данни на германската федералната статистика Destatis, цитирани от Market Watch.

На годишна база растежът на производствените цени се ускори до 3,4%, след като през март  индексът PPI се повиши с 3,1%, докато осреднената прогноза на финансовите  пазари беше за повишение с 3,2 на сто. 

Това представлява най-солиден ръст на  производствените цени от декември 2011 година насам, когато индексът PPI нарасна с 3,5 на сто. 

Енергийните цени се повишават с 4,6% спрямо април 2016 година. Цените на петролните продукти се увеличиха с 14,9%, а цените на електроенергията - с  8,2%, докато цените на природния газ се понижиха с 6,1 на сто. 

Производствените цени на стоки за междинно потребление, които формират около 31% от общия PPI индекс, се повишиха през април с 4,3%, поради поскъпването на металите в световен план. Основният индекс PPI  (изключвайки енергийните цени) нарасна през април на месечна база с 0,3% и с 2,8% спрямо година по-рано.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Интеза ООД Заключващи системи и аксесоари. Секретни патрони, брави, Master key системи, архитектурен обков, сейфове и каси и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
Касиерка в банката: - Кажете номер на лична карта! Клиентка: - На моята ли? - Ако можете, кажете на моята!!!
На този ден 01.10   331 пр.н.е. – Големият пълководец Александър Македонски побеждава в Битка при Гавгамела армията на персийския владетел Дарий III и завладява Персийската...