Пускат нови 90 км магистрали до края на годината

24.06.2014 | 10:30
по статията работи: Христомира Бочкова
Държавата ще инвестира между 70-150 млн.лв. годишно в рехабилитация на малките пътища
Пускат нови 90 км магистрали до края на годината

До края на годината се предвижда да бъдат пуснати в експлоатация нови близо 90 км магистрали, които да облекчат трафика в редица невралгични точки на страната. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при откриването на работна среща с експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“ и Световната банка.

„Политиката, която Министерство на регионалното развитие провежда, е насочена към продължаване на активната работа по подготовката и изграждането на основните магистрални участъци в страната“, коментира министър Терзиева. По думите й министерството работи за стартирането на дейности по превантивен ремонт и рехабилитация на по-малките пътища.

По мнение на регионалния министър започнатата от правителството политика за ремонт на по-малките пътища вече дава конкретни резултати.

"Тя трябва да бъде устойчива и последователна държавна политика и в бъдеще”, допълва още тя.

Като акцент в инфраструктурната политика на правителството министър Терзиева е очертала осигурените от държавата над 50 млн. лв. по Публичната инвестиционна програма за ремонт на над 270 км второкласни и третокласни пътни участъци. Т я не пропусна да спомене и програмата „Транзитни пътища V“, по която тази година продължава рехабилитацията на около 500 км републикански пътища. По думите й по ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013г. през следващите месеци предстои да завърши ремонта на около 100 км пътища втори и трети клас.

„Между 70 и 150 млн.лв. годишно държавата трябва да инвестира в рехабилитация на второкласни и третокласни пътища", категорична бе Терзиева.

Министърът на регионалното развитие коментира положително партньорството между Министерството на регионалното развитие и Световната банка и допълни, че изключително ползотворното сътрудничество с банката през годините вече показва своите положителни резултати и без съмнение е добра основа за продължаване на бъдещото партньорство.

Пред участниците в срещата Терзиева заяви, че експертизата, анализът и опитът на експертите от международната финансова институция са сериозна опора в полза на пътния сектор, в подкрепа на стремежа на страната ни да повиши ефективността и устойчивостта на републиканската пътна мрежа, както и за усвояването на средствата от европейските фондове в пътната инфраструктура.

Министър Терзиева изтъкна ефективността на Агенция „Пътна инфраструктура” и резултатите, които експертите на агенцията отбелязват в подобряване на пътната инфраструктура и нивото на пътната администрация в момента, функционираща по европейски правила и утвърдени европейски стандарти.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....