Първите бройки на Google Glass вече са факт

16.04.2013 | 10:00
по статията работи: Георги Георгиев
Специалната версия за изследователи ще струва 1500 долара
Първите бройки на Google Glass вече са факт

Уеб гигантът Google официално обяви, че версията на смарт очилата Google Glass за изследователи и любители на екстремните преживявания – Glass Explorer, вече e достъпна за разработчиците на софтуерни приложения.

В отворено писмо до медиите от Google заявиха, че първите устройствата вече са свалени от поточните линии и чакат да бъдат доставени, като цената им ще бъде 1500 долара за бройка. Така интернет гигантът изпълни даденото миналата седмица обещание, че първите прототипи от серията Explorer ще бъдат в ръцете на разработчиците до месец, коментират от технологичният сайт Cnet.com.

"Ние работехме усилено върху версията Glass Explorer и имаме чудесни новини: хардуерът и софтуерът (на Google Glass) вече са готови за вас“, пише екипът на проекта в отворения имейл, който бе публикуван и в Тwitter. "В момента ставаме свидетели на това как първите няколко бройки от устройството слизат от поточната линия“.

Вместо да чакат всички устройства да станат готови по едно и също време, в случая Google са избрали стратегията да ги доставят на разработчиците на порции. "Ние произвеждаме достатъчно за всички, но едва част от Glass Explorer ще бъдат готово днес. Поради тази причина ще ви уведомяваме периодично (за следващите доставки)“, се казва още в писмото на Google.

Google Glass e проект за преносимо устройство, което се носи върху лицето подобно на стандартни очила, но предлага на потребителя интерактивна връзка с интернет и добавена реалност. Със смарт очилата ще може да се записват видео материали, да се правят снимки, да се комуникира с други хора в мрежата, да се сърфира за информация и още куп други неща, като всички команди ще са гласови.

Очаква се стандартната версия на Google Glass да се появи на пазара по-късно през годината, като цената ѝ ще бъде по-ниска от тази на Glass Explorer.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...