Сбогуваме се с аналоговата телевизия на 30 септември

16.09.2013 | 14:20
по статията работи: Ралица Стоянова
Ваучерите за декодери се раздават до края на месеца. Ще бъдат валидни до 30 ноември
Сбогуваме се с аналоговата телевизия на 30 септември

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян на 30 септември 2013 г. в 00.00 ч., реши днес Органът по телевизия. Предложението за датата бе направено от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Той съобщи по време на заседанието, че от днес започва раздаването на декодери за социално слаби граждани в районите Северен централен (с области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска област, общините на територията на София град без „Оборище“, както и Югоизточен (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол). Предоставянето на ваучери в тези области започна на 11 септември.

Получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври 2013 г. като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се обръща към всички граждани, които имат право на безплатни декодери, да ги получат до края на септември, с оглед решението за спиране на аналоговия телевизионен сигнал.

Програмата за доставяне на декодиращи устройства обхваща около 210 000 души, които са получили целеви помощи за отопление за сезон 2012/2013 г. Тя се реализира на два етапа. Първата фаза на доставка на декодери за социално слаби граждани започна през август. Срокът на едновременно излъчване на аналогов и цифров ефирен телевизионен сигнал бе удължен с около месец, за да се осигури възможност на всички хора с право на ваучер, да се възползват от получаването на безплатен декодер. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...