Софарма Трейдинг АД обявява намеренията си за придобиване на дейността на аптеки ФармаСтор

17.03.2017 | 09:45
по статията работи: econ.bg
Компанията реализира плановете си за разширяване на пазарното си присъствие в сегмента на търговия на дребно с лекарствени продукти
Софарма Трейдинг АД обявява намеренията си за придобиване на дейността на аптеки ФармаСтор
Снимка: БГНЕС

Софарма Трейдинг АД уведомява, че дружеството е постигнало споразумение и съгласие за придобиване на дейността на аптеки ФармаСтор, с намерение за последващото им присъединяване към семейството на SOpharmacy.

Решението за обединението е свързано със стратегическите планове на Софарма Трейдинг АД да разшири пазарното си присъствие в сегмента на търговия на дребно с лекарствени продукти.

Като първа стъпка в тази посока, през 2015 г. компанията представи собствена концепция аптеки под марката SOpharmacy, която предлага иновативен подход в обслужването на здравните потребности на българските пациенти. От своя страна групата ФармаСтор е една от първите в България, която развива успешен аптечен модел в съвременен формат. Присъединяването към SOpharmacy ще

осигури по-силни позиции на двете вериги и заедно ще могат в още по-голяма степен да удовлетворят нарастващите нужди на българските пациенти от качествени здравни услуги.

Съгласно законовите разпоредби, по сделката следва да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията. В краткосрочен план двете вериги ще продължат да се управляват автономно от настоящите им управленски екипи. Плановете за бъдещото развитие и интеграцията на SOpharmacy и ФармаСтор ще бъдат разработени от мениджмънта на двете структури до няколко месеца след юридическото приключване на сделката, като в максимална степен ще се обърне внимание на устойчивостта на бизнеса и съхраняване на най-добрите практики от двете концепции.

Към началото на 2017 година SOpharmacy обединява 16 обекта, разположени в София, Пловдив, Бургас и Кюстендил. С предстоящи откривания в плана на веригата до средата на годината са още 5 обекта в различни градове от страната. От своя страна ФармаСтор включва 19 работещи обекта в София и Бургас.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интеза ООД Заключващи системи и аксесоари. Секретни патрони, брави, Master key системи, архитектурен обков, сейфове и каси и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
Знаете ли, че... Правителството е в състояние да ни върне само онова, което ни е взело преди това...
На този ден 11.12   361 г. – Император Фравий Клавдий Юлиан влиза в Константинопол, поемайки по този начин властта в цялата Римска империя. 1792 г. – Френската революция:...