Софарма Трейдинг АД обявява намеренията си за придобиване на дейността на аптеки ФармаСтор

17.03.2017 | 09:45
по статията работи: econ.bg
Компанията реализира плановете си за разширяване на пазарното си присъствие в сегмента на търговия на дребно с лекарствени продукти
Софарма Трейдинг АД обявява намеренията си за придобиване на дейността на аптеки ФармаСтор
Снимка: БГНЕС

Софарма Трейдинг АД уведомява, че дружеството е постигнало споразумение и съгласие за придобиване на дейността на аптеки ФармаСтор, с намерение за последващото им присъединяване към семейството на SOpharmacy.

Решението за обединението е свързано със стратегическите планове на Софарма Трейдинг АД да разшири пазарното си присъствие в сегмента на търговия на дребно с лекарствени продукти.

Като първа стъпка в тази посока, през 2015 г. компанията представи собствена концепция аптеки под марката SOpharmacy, която предлага иновативен подход в обслужването на здравните потребности на българските пациенти. От своя страна групата ФармаСтор е една от първите в България, която развива успешен аптечен модел в съвременен формат. Присъединяването към SOpharmacy ще

осигури по-силни позиции на двете вериги и заедно ще могат в още по-голяма степен да удовлетворят нарастващите нужди на българските пациенти от качествени здравни услуги.

Съгласно законовите разпоредби, по сделката следва да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията. В краткосрочен план двете вериги ще продължат да се управляват автономно от настоящите им управленски екипи. Плановете за бъдещото развитие и интеграцията на SOpharmacy и ФармаСтор ще бъдат разработени от мениджмънта на двете структури до няколко месеца след юридическото приключване на сделката, като в максимална степен ще се обърне внимание на устойчивостта на бизнеса и съхраняване на най-добрите практики от двете концепции.

Към началото на 2017 година SOpharmacy обединява 16 обекта, разположени в София, Пловдив, Бургас и Кюстендил. С предстоящи откривания в плана на веригата до средата на годината са още 5 обекта в различни градове от страната. От своя страна ФармаСтор включва 19 работещи обекта в София и Бургас.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Лейди София АД Предлага изключително богата гама чорапогащи и чорапи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
  • Невероятната природа на Африка
Πoмня ĸaĸви дoбpи вpeмeнa бяxa: oтивax в мaгaзинa c 5 лв. и ce вpъщax c 3 ĸилa вpaтни пъpжoли, xляб, caлaм, бyтилĸa yиcĸи и бaдeми. – A ceгa? – A ceгa…..Ceгa cлoжиxa ĸaмepи!!!
На този ден 08.10   927 г. – С тържествена сватбена церемония в Константинопол е сключен бракът между византийската принцеса Мария Лакапина и българския цар Петър I. 927 г. –...