Столичната община ще плати 3.4 млн. лева по две обществени поръчки за градския транспорт

19.03.2017 | 09:20
по статията работи: econ.bg
В началото на годината Столичната община представи план за обновление на градския транспорт
Столичната община ще плати 3.4 млн. лева по две обществени поръчки за градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Столичната община ще плати 3.4 млн. лева по две обществени поръчки в изпълнение на програмата си за интегриран градски транспорт и градско възстановяване.

Първата е за 2.3 млн. лв., като победителят трябва да осигури система, която да брои пътниците в градския транспорт. Втората поръчка е за 220 нови електронни табла на обща стойност 1.1 млн. лв. Конкурсите са обявени в края на февруари, а сроковете за участие са до 4-ти и 5-ти април.

Средствата по двете поръчки са по оперативната програма "Региони в растеж". В обявленията за конкурсите е посочено, че парите все още не са осигурени.

Освен да достави и монтира датчиците, които да броят пътниците в превозните средства, победителят в конкурса трябва да осигури хардуер и софтуер за контролния център, в който ще бъдат изпращани данните. Сред условията на поръчката е и "окабеляване, по възможност без прекъсване извършването на транспортна задача и нормална работа на превозните средства". Стойността на поръчката е 2.3 млн. лв. без ДДС.

В другата поръчка Столичната община обмисля да закупи 220 електронни табла, всяко за по 4550 лв., като общата стойност на поръчката е 1.1 млн. лв. В условията е посочено, че таблата трябва да разполагат с фотоволтаици, които да осигуряват най-малко 15% от необходимата електроенергия. Парите отново са по програмата "Региони в растеж", като средствата все още не са осигурени.

В началото на годината Столичната община представи план за обновление на градския транспорт. Той предвижда електронно таксуване на пътниците на базата на пропътуваното разстояние и време. Системата ще струва 88 млн. лв. като Центърът за градска мобилност ще я изплаща в продължение на 10 години.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Неолаб ООД Доставка на лабораторна техника, консумативи и аксесоари.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Десет от най-невероятните хотели в света
  • Десет от най-невероятните хотели в света
  • Десет от най-невероятните хотели в света
  • Десет от най-невероятните хотели в света
  • Десет от най-невероятните хотели в света
Евреин иска аудиенция при папата в Рим. След дълги увещания го пускат при Светия отец. Евреинът вади картина и я показва на папата: - Това какво е? - Тайната вечеря. - Тези тука кои са? - Христос...
На този ден 24.06   217 г. – Втора пуническа война: Състои се Битката при Тразименското езеро, в която картагенците, ръководени от Ханибал, организират една от най-големите и успешни...