Тази зима ще има дърва за всички

19.07.2013 | 14:45
по статията работи: Теодора Пенева
Осигуряват 10% повече дървесина от миналата година
Тази зима ще има дърва за всички

До началото на месец октомври ще бъдат осигурени необходимите количества дърва за огрев, увериха директорите на шестте Държавни горски предприятия в рамките на провелото се вчера работно съвещание. Това информираха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Предвидените дърва за населението за тази зима ще бъдат достатъчни, категорични са експертите. Те са с 10% повече от осигурените миналата година.

Количествата, разпоредени тогава, също бяха с 10% над тези за зимата на 2011 г. След нареждане на тогавашния министър на земеделието и храните Мирослав Найденов. Жителите и градоначалниците в Благоевградска област обаче сигнализираха, че заради големия износ към Гърция местните борси са празни и дървесината няма да стигне за всички домакинства в региона.

В днешното работно съвещание участва и зам.-министърът на земеделието и храните Валентина Маринова, която също увери, че дървата за огрев за тази зима ще бъдат своевременно осигурени.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...