Тютюнопроизводители се надигат на протест

11.07.2013 | 08:55
по статията работи: Георги Георгиев
Те ще блокират гранични пунктове в знак на протест срещу липсата на европейско финансиране
Тютюнопроизводители се надигат на протест

Тютюнопроизводители ще блокират гранични пунктове у нас в знак на протест. Родните производители недоволстват срещу липсата на равнопоставеност с европейските им колеги, които за разлика от тях,   получават директно европейско финансиране, съобщава БНТ.

Най-масовата проява ще е на Дунав мост при Русе. За да успокои хората там, се очаква да пристигне и министърът на земеделието. Другите демонстрации са планирани на пунктовете в Илинден и Свиленград. Целта на протестите е тютюнопроизводителите да бъдат чути от европейските институции и да не бъдат втора ръка европейски граждани.

Протестът не е политически, а икономически. Не се изключват обаче и по-крайни демонстрации като граждански действия и гладни стачки, ако искането им не бъде разгледано.

В момента производителите на тютюн у нас получават субсидии от държавния бюджет, докато в други държави парите им за 7 години са гарантирани директно от европейския бюджет.

Очаква се към тях да се присъединят и производителите на зеленчуци, които са в критично състояние заради свръхниските изкупни цени и дъмпинговия внос.



Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...