Френският гигант Atos купи ITO бизнеса на Xerox

09.09.2015 | 13:23
по статията работи: Десислава Маданска
С този стратегически ход компанията влиза в топ 5 фирми за ИТ услуги в света
Френският гигант Atos купи ITO бизнеса на Xerox
Снимка: Atos

Френската световна компания за IT решения Atos купи бизнеса на Xerox за аутсорсинг на ИТ услуги (ITO). Сделката, на стойност 966 млн. долара, е стратегическа и за двете компании. В резултат от придобиването френската компания става един от водещите доставчици на ИТ услуги на американската Xerox.

От Atos посочиха, че ще комбинират най-добрите практики на Xerox ITO със своите възможности и портфолио от най-нови технологии в областта на „облачните“ услуги, Big Data и кибер сигурността. Така клиентите на френската компания ще имат на разположение най-добрите решения за обработка на огромното количество данни, генерирано в дигиталния свят.

„Това е голяма стъпка в развитието на Atos Group. Ние посрещаме в екипа си още 9 600 нови служители от Xerox ITO. С тази сделка успяхме да постигнем едно балансирано глобално присъствие на компанията, където Северна Америка вече е най-големият ни географски регион. Това в комбинация с нашия експертен опит в дигиталните технологии ни прави най-добрия и доверен партньор на клиентите ни.“, коментира финализирането на сделката Тиери Бретон, председател и главен изпълнителен директор на Atos Group.

За първата половина на тази година френската компания отчете 18% ръст на приходите, които възлизат на 4,941 млн. евро, в сравнение със същия период на предишната година. След приключването на сделката за Xerox ITO оперативната печалба на Atos достигна 354 млн. евро, в сравнение с 274 млн. евро за първото полугодие на 2014 година.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...