Храни от фермата ще се предлагат на фестивал до Министерството на земеделието

12.09.2017 | 15:15
по статията работи: econ.bg
В специалната демонстрационна шатра два пъти през деня – 12-13 и 17-18 часа, ще има специални дегустации на различни видове сирене и кисело мляко от производителите на фестивала
Храни от фермата ще се предлагат на фестивал до Министерството на земеделието
Снимка: БГНЕС

За породен път пред Министерството на земеделието ще има фермерски фестивал. Той ще се проведе в сряда, 13 септември, от 10:0 до 18:30 ч., съобщават организаторите.

Всеки посетител ще може да опита цялото есенно богатство от плодове и зеленчуци, фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби, биовино, натурален оцет, билки и подправки.

В специалната демонстрационна шатра два пъти през деня – 12-13 и 17-18 часа, ще има специални дегустации на различни видове сирене и кисело мляко от производителите на фестивала. Томбола сред позналите ще определи победителите, които ще получат кошница с фермерски продукти.

На фермерския фестивал "От нашата ферма – с любов за вас!" всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите (бул. "Христо Ботев" 55) се предлагат автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители. Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от "Натура 2000" в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българско-швейцарската програма за сътрудничество.

Фестивалът се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект "Седмичен фестивал "От нашата ферма- с любов за вас", който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район "Средец" на Столична община.

За новини за фермерския фестивал следете сайта на "Произведено във фермата", както и фейсбук страницата.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Лейди София АД Предлага изключително богата гама чорапогащи и чорапи.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
И - Трейнинг ООД Обучения по мениджмънт, маркетинг и продажби.
Резултати | Архив
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
- шефекевоставабеналищешедавдигаш заплатите+,:&200ццццццпъксегавечестанаеднагодинанямаинямасамоякочакамецццццц - Моляяяя? - Нищо, нищо... чистя си клавиатурата...
На този ден 20.11   284 г. – Диоклециан става римски император. 1541 г. – Жан Калвин представя теорията си за реформиране на църквата. 1818 г. – Симон Боливар обявява...