Четири пъти по-малка може да бъде глобата за градския транспорт в София

21.02.2018 | 15:30
по статията работи: econ.bg
Предлага се още отпадането на допълнителното таксуване за ръчен багаж, въвеждане на цена на билет за нощен градски транспорт и зеления билет от 1 лев при мръсен въздух.
Четири пъти по-малка може да бъде глобата за градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС

Намаление на глобата за нередовните пътници в градския транспорт в София от 200 на 50 лева е едно от предложенията в новата наредба на Столичната община за услугата, която беше представена днес. Документът ще бъде качен на сайта на Столичната община до седмица, като гражданите ще имат един месец да изпращат предложения.

С новата наредба се създава и базата за бъдещите възможности за купуване на превозни документи, след като бъде въведена новата система за таксуване, каза общинският съветник Зафир Зарков (ГЕРБ) при представянето днес. Зарков ще бъде съвносител на предложението заедно с Екатерина Йорданова - председател на комисията по транспорт, и Ивелина Джартова.

Предлага се още отпадането на допълнителното таксуване за ръчен багаж, въвеждане на цена на билет за нощен градски транспорт и зеления билет от 1 лев при мръсен въздух. Глобата от 200 лева се налага, ако нередовен пътник откаже да купи карта за 40 лева от контрольорите, установили нарушението. Картата от 40 лева обаче ще остане.

По думите на Зарков с намаляването на глобата е 200 на 50 лева санкцията ще бъде "синхронизирана" с националното законодателство. Според Закона за административните нарушения и наказания глобата за нарушение на наредба като общинската, с която е определена цената на билета, може да бъде между 20 и 50 лева.

В отговор на въпрос дали това означава, че налаганите досега от общината глоби са незаконни, директорът на Центъра за градска мобилност Християн Петров призна, че повечето от тях се обжалват пред Административния съд, който ги отменя. Петров обаче не можа да каже колко са наложените санкции през 2017 г. и колко от тях са платени, като обеща да предостави информацията допълнително.

Билетът за нощен градски транспорт ще струва 2 лева, като ще важи за всички линии, които ще бъдат пуснати през цялата вечер. През лятото общината ще пусне експериментално 4 нощни линии, с които гражданите ще могат да достигат до всички части на града. Зафир Зарков каза, че предстои те да бъдат определени, но работното време ще бъде от 00:00 до 04:00 часа. През това време пътниците ще могат да ползват всяка една линиите и да се прекачват само с един билет.

Екатерина Йорданова каза, че цената ще бъде по-високата, защото има допълнителни разходи за охрана както на пътниците, така и на шофьорите, на които пък ще се плаща и за нощен труд.

link kisalt, link kisalt ve para kazan, short and earn money, Link kisaltma sitesi, short link, script indir, warez forum, shell indir, logsuz shell
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Човек върви по улицата и лепи некролози по стените... Към него се приближава друг човек, чете и пита: - От какво са починали тези хора? - Отдолу на некролозите си пише - от роднините, от...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...