"Булгартабак" понижи цената на "Кърджали табак" в опит да го продаде за пореден път

05.02.2008 | 16:34
по статията работи: Лили Бончева
Минималната конкурсна цена за кърджалийското дружество е 1 506 000 лв. При предишния опит за продажба тя беше 2,1 млн. лв.
"Булгартабак" понижи цената на "Кърджали табак" в опит да го продаде за пореден път"Булгартабак холдинг" АД обяви решението си да обяви за пореден път за продажба притежаваните от него 461 828 броя обикновени безналични поименни акции, представляващи 90.564% от капитала на "Кърджали - табак" АД, Кърджали, чрез публично оповестен конкурс. При предишните опити холдингът не постигна успех.

Минималната конкурсна цена за кърджалийското дружество, определена от ръководството на холдинга, е 1 506 000 (един милион петстотин и шест хиляди) лева. Припомняме ви, при предишния опит за продажба на дружеството, определената минимална цена за продажба беше 2,1 млн. лв.

Единственият критерий за оценка на подадените оферти ще е предложена покупна цена. Това е решено от Надзорния и Управителния съвети на "Булгартабак холдинг" АД.

Срокът за подаване на офертите е 30 дни, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Конкурсната документация за провеждането на новия конкурс за продажба „Кърджали - табак" АД е идентична с документацията, регламентираща досегашните конкурсни процедури, като са отразени нови финансови параметри, уточняват от цигарения холдинг.

Предстои публикуване на обявата за провеждане на конкурса в два централни и един местен ежедневник, като датата за депозиране на оферти ще бъде 7 март 2008 г.

В обявата и в конкурсната документация ще бъдат посочени всички важни дати: за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.

Информацията, свързана с дружеството, и условията, при които ще бъде предоставяна, ще бъдат достъпни в електронен вид на интернет адрес www.bt-dataroom.com . Виртуалната информационна зала ще бъде достъпна за инвеститорите при съответните условия в пълен обем от утре, 06 февруари 2008 г. Инвеститорите ще имат възможност да задават своите въпроси и да получават отговори он-лайн, като и въпросите и отговорите ще бъдат общодостъпни. Предвижда се да бъде предоставено достатъчно време за запознаване с цялата информация, която е от значение за формиране на решение за участие в продажбата. Инвеститорите ще имат възможност да посетят дружеството и на място, уточняват от холдинга.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
- Здрасти! Чувам, че си се оженил?! - Аха, ожених се... - За какво ти беше? - Не ми харесваше да се храня навън. - А сега? - Сега ми харесва...
На този ден 17.11   284 г. – Диоклециан е обявен за римски император от войниците си. 1558 г. – След смъртта на кралица Мария Тюдор на английския трон застава Елизабет I. 1800 г....