"Бургасбус" спечели проект по ОП "Развитие на човешките ресурси"

24.04.2008 | 19:05
по статията работи: Апостол Апостолов
Предвижда се да бъде повишена квалификацията на служителите. Фирмата обяви и промените в движението на градския транспорт за Великден
"Бургасбус" спечели проект по ОП "Развитие на човешките ресурси"

Общинската фирма „Бургасбус” ЕООД спечели проект за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. Tова стана ясно днес на провела се пресконференция в заседателната зала на общината. Неговата реализация е насочена главно към повишаване квалификацията на служителите на транспортното дружество, с което значително ще се подобри обслужването и качеството на транспортната услуга. На пресконференцията присъстваха управителят на „Бургасбус” Петко Драгнев, директорът на Центъра за професионално обучение „Стил – Саркиз Алтънджиян” Саркиз Алтънджиян, председателят на Центъра за психологически изследвания Иван Карагьозов и директорът на общинската дирекция „Икономика и стопански дейности” Даниела Николова и др.

С финансовата подкрепа на Европейския социален фонд, фирма „Бургасбус” ще реализира инвестиция на стойност 53 хиляди лв. в най-важния капитал на фирмата – нейните служители, стана още ясно на срещата.

Проектът е разработен в две основни направления – за придобиване на правоспособност  за водач на МПС, - категория тролейбус.

Другото направление е за натрупване на специфични знания и умения на персонала за по-добра работа с хората с физически и психически увреждания. Това направление ще отговори напълно на европейските изисквания за интегриране и осигуряване на равнопоставеност на социалните групи в обществото, съобщиха от общината.

Партньор на „Бургасбус” по този модул ще бъде Центъра за професионално обучение „Стил – Саркиз Алтънджиян”, а за придобиване на правоспособност за тролейбус партньор ще бъде избран по Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.

Фирма „Бургасбус” обяви и промените в движението на градския транспорт за Великден.

Автобусна линия, обслужваща направлението „Изгрев – Меден Рудник” ще се движи от полунощ до 02.00 ч. през 1 час.

Линията по направление „Славейков – Меден рудник” ще се движи от полунощ до сутринта, също през 1 час.

Останалите коли на градски транспорт ще пътуват без промяна в графика, с обичайното съботно-неделно разписание.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
- Здрасти! Чувам, че си се оженил?! - Аха, ожених се... - За какво ти беше? - Не ми харесваше да се храня навън. - А сега? - Сега ми харесва...
На този ден 13.11   615 г. – Започва понтификатът на папа Адеодат I. 1002 г. – С благословията на крал Етелред II се извършва масово убийство на датчани, живеещи в Англия. 1775...