"Евроинс Иншурънс Груп" увеличи капитала си със 195,58 млн. лв.

04.04.2016 | 12:40
по статията работи: econ.bg
През февруари групата регистрира годишен ръст от 27,7% на премийния си приход
"Евроинс Иншурънс Груп" увеличи капитала си със 195,58 млн. лв.
Снимка: Sxc.hu

Застрахователната компания "Евроинс Иншурънс Груп" (ЕИГ) увеличи капитала си до над 483 млн. лв. На 1 април Търговският регистър вписа неговото повишение със 195,58 млн. лв.

Към момента на вписването са внесени 65 млн. лв., които са използвани за увеличението на капитала на "Евроинс Румъния" с оглед дружеството да отговори на изискванията на европейската директива "Платежоспособност II".

По предварителни данни за първото тримесечие на годината компанията отбелязва 14% ръст на премийния си приход при спад от над 5% на записания брой застрахователни полици.

„През последните няколко тримесечия отбелязваме стабилен ръст на цените на основните застрахователни продукти, които предлагаме на румънския пазар при намалена честота на щетимост и понижен размер на предявените щети", коментира изпълнителният директор на "Евроинс Иншурънс Груп" Кирил Бошов.

Според ръководството на ЕИГ в Румъния се наблюдава значително подобрение на всички основни индикатори, характеризиращи състоянието на застрахователния сектор. Според Бошов това се дължи и на мерките, предприети от румънския  регулатор, една от които беше проверката на балансите на застрахователите.

„За съжаление, в България не наблюдаваме подобно развитие", каза още Бошов.

ЕИГ увеличи капитала си със 195,58 млн. лв. с решение на общо събрание на акционерите на 19 ноември 2015 г. Целта на емисията беше да се осигурят средства за финансиране на експанзията на холдинга и за подкрепа на неговите дъщерни компании в региона.

През последните две години ЕИГ придоби последователно "Интерамерикан", застрахователния бизнес на холандската Amchea в България, бизнеса на QBE в България и Румъния, както и дейността на "ХДИ Застраховане" в България.  

През февруари "Евроинс Иншурънс Груп" регистрира 27,7% ръст на годишна база на премийния си приход до 18,7 млн. евро. За първите два месеца на 2016 г. приходите на застрахователния холдинг се увеличиха със 7,6% до 36,5 млн. евро.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Съпруг към благоверната си: - Жена, днес имаме годишнина от сватбата, мисля да заколя прасето! - Че какво ти е виновно прасето, той брат ти ни запозна...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...