"Евроинс Иншурънс Груп" увеличи капитала си със 195,58 млн. лв.

04.04.2016 | 12:40
по статията работи: econ.bg
През февруари групата регистрира годишен ръст от 27,7% на премийния си приход
"Евроинс Иншурънс Груп" увеличи капитала си със 195,58 млн. лв.
Снимка: Sxc.hu

Застрахователната компания "Евроинс Иншурънс Груп" (ЕИГ) увеличи капитала си до над 483 млн. лв. На 1 април Търговският регистър вписа неговото повишение със 195,58 млн. лв.

Към момента на вписването са внесени 65 млн. лв., които са използвани за увеличението на капитала на "Евроинс Румъния" с оглед дружеството да отговори на изискванията на европейската директива "Платежоспособност II".

По предварителни данни за първото тримесечие на годината компанията отбелязва 14% ръст на премийния си приход при спад от над 5% на записания брой застрахователни полици.

„През последните няколко тримесечия отбелязваме стабилен ръст на цените на основните застрахователни продукти, които предлагаме на румънския пазар при намалена честота на щетимост и понижен размер на предявените щети", коментира изпълнителният директор на "Евроинс Иншурънс Груп" Кирил Бошов.

Според ръководството на ЕИГ в Румъния се наблюдава значително подобрение на всички основни индикатори, характеризиращи състоянието на застрахователния сектор. Според Бошов това се дължи и на мерките, предприети от румънския  регулатор, една от които беше проверката на балансите на застрахователите.

„За съжаление, в България не наблюдаваме подобно развитие", каза още Бошов.

ЕИГ увеличи капитала си със 195,58 млн. лв. с решение на общо събрание на акционерите на 19 ноември 2015 г. Целта на емисията беше да се осигурят средства за финансиране на експанзията на холдинга и за подкрепа на неговите дъщерни компании в региона.

През последните две години ЕИГ придоби последователно "Интерамерикан", застрахователния бизнес на холандската Amchea в България, бизнеса на QBE в България и Румъния, както и дейността на "ХДИ Застраховане" в България.  

През февруари "Евроинс Иншурънс Груп" регистрира 27,7% ръст на годишна база на премийния си приход до 18,7 млн. евро. За първите два месеца на 2016 г. приходите на застрахователния холдинг се увеличиха със 7,6% до 36,5 млн. евро.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Предизборна платформа на Пернишки кандидат кмет: 1.Мислуим на всека една магистрала да турим и по една Голф уента 2.Миньор Перник всека година национален шампион ... по два пъти. Минимум! 3.На...
На този ден 12.02   1541 г. – Сантяго, днешната столица на Чили, е основана от Педро де Валдивия. 1817 г. – В битката при Чакабуко чилийската войска разбива испанската армия,...