"Свилоза" възобновява производството

11.01.2018 | 11:25
по статията работи: econ.bg
Ръководството на дружеството е предприело действия по оценка на загубите от принудителното спиране на производството
"Свилоза" възобновява производството
Снимка: БГНЕС

Комбинатът за производство на целулоза и хартия "Свилоза" в Свищов възобновява работа, съобщиха от фирмата. Това става двадесет дни след спиране на производството, заради липса на суровина, породена от неизпълнен ангажимент на държавно горско предприятие.

"Поради предстоящото влошаване на климатичните условия и с цел намаляване на загубите и щетите за предприятието, предизвикани от липса на суровини, считано от 11.01.2018 г. се започна поетапно пускане на производствените съоръжения. За пълното възстановяване на работата на машините е необходимо технологично време от около една седмица", се казва в съобщението.

"Свилоза" е получила нови количества суровина, с които може отново да заработи, тъй като продължителното спиране на работа през зимата води до допълнителни разходи за отопление и поддръжка на неработещи съоръжения.

Ръководството на дружеството е предприело действия по оценка на загубите от принудителното спиране на производството. Не се посочва дали фирмата ще търси обезщетение по съдебен път от Северозападното държавно предприятие.

Ако поради различни причини доставките на суровина бъдат намалени, "Свилоза" може да спре отново, се подчертава в съобщението. Към момента Северозападното държавно предприятие, което е основен доставчик на компанията, не е изпълнило докрай договора си за доставка за 2016 година. Доставките за 2017 г. също все още не са започнали.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интеза ООД Заключващи системи и аксесоари. Секретни патрони, брави, Master key системи, архитектурен обков, сейфове и каси и др.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Престъпниците попадат в списъка на МВР, по-големите такива в списъците на Интерпол, най-големите в списъка на Форбс, а всички останали в списъка на НАП, ВИК и Енергото...
На този ден 16.03   1568 г. – Издадена е присъда от Светия престол, с която цялото население на Нидерландия, с изключение на няколко поименно изброени лица, е осъдено на смърт. Тя става...