12% ръст на строителната продукция в страната през май

10.07.2017 | 13:30
по статията работи: econ.bg
По данни на НСИ през май 2017 г. индексът на произведената строителна продукция е над равнището от предходния месец, като продукцията от сградното строителство се увеличава с 4.1%
12% ръст на строителната продукция в страната през май
Снимка: БГНЕС

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) през май 2017 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство", изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 3.7% над равнището от предходния месец.

Календарно изгладените данни показват увеличение от 12.0% на строителната продукция през май 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 година.

По данни на НСИ през май 2017 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е над равнището от предходния месец, като продукцията от сградното строителство се увеличава с 4.1%, а от гражданското/инженерното строителство - с 3.2%.

На годишна база увеличението на строителната продукция през май 2017 г., изчислено от календарно изгладени данни, се определя от положителния темп както при сградното строителство, където увеличението е с 19.3%, така и при гражданското/инженерното строителство - с 3.9%.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
И - Трейнинг ООД Обучения по мениджмънт, маркетинг и продажби.
Неолаб ООД Доставка на лабораторна техника, консумативи и аксесоари.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Турист пита на рецепцията на хотел в Дубай: - Каква е паролата за WI-FI? - هعغال ىفثصضزوة...
На този ден 19.02   На този ден слънчевите лъчи огряват четирите статуи на Птах, Ра-Хоракти, Рамзес II и Амон-Ра, намиращи се във вътрешността на храма в Абу Симбел. Този феномен се наблюдава...