50 застрахователни брокери и над 2500 агенти все още не са си платили таксата към КФН

10.07.2018 | 14:40
по статията работи: econ.bg
Регулаторът актуализира списъците всяка седмица
50 застрахователни брокери и над 2500 агенти все още не са си платили таксата към КФН
Снимка: БГНЕС

50 застрахователни брокери все още не са издължили годишната такса за общ финансов надзор за 2018 г. към Комисията за финансов надзор. Прави впечатление, че в списъка присъстват както брокери, срещу които е стартирала процедура по заличаване от регистъра, воден от Регулратора, така и брокери, които са били награждавани от застрахователни компании за добра дейност.

Данните на Надзора са към 6 юли.

Към същата дата дължат такса и 1555 агенти-физически лица. За 186 лица таксата е в размер на до 10 лева, от тях за почти 30 лица таксата е в размер под 1 лев. За останалите длъжници таксата е 50 лева.

183 са агентите-еднолични търговци и 824 – агентите-юридически лица, които към 6 юли не са се издължили.

Според разпоредба на Закона за Комисията за финансов надзор при неплащане в установения срок върху дължимите суми се начислява и дължи законна лихва за забава. Просрочените такси за осъществяване на общ финансов надзор подлежат на принудително изпълнение от публични изпълнители по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс или от съдебни изпълнители по реда на Гражданския процесуален кодекс. При неплащане на таксите за общ финансов надзор в установените срокове комисията и нейните органи могат да откажат предоставянето на административна услуга на поднадзорното лице до изпълнение на задължението му за заплащане на таксата заедно с начислените лихви за забава и разноските по образуваното изпълнително производство.

Регулаторът актуализира списъците всяка седмица.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Мъж и жена били гаджета дълги години и живеели на семейни начала. Един ден жената не издържала и сериозно попитала своя приятел: - Добре де, ние няма ли да се женим? - Кой вече ще ни вземе нас с...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...