Русия изненадва с добри икономически показатели

28.10.2018 | 10:20
по статията работи: econ.bg
През третото тримесечие Русия регистрира излишък по текущата сметка на платежния баланс в размер на 26,4 милиарда долара. Това отговаря на 6,5% от БВП, което е абсолютен рекорд
Русия изненадва с добри икономически показатели
Снимка: БГНЕС

Въпреки ожесточаването на западните санкции, икономическите показатели на Русия приятно изненадаха със своята положителна динамика, пише германското издание „Ди Велт“. През третото тримесечие Русия регистрира излишък по текущата сметка на платежния баланс в размер на 26,4 милиарда долара. Това отговаря на 6,5% от БВП, което е абсолютен рекорд.

През тази година Централната банка очаква положителен баланс в размер на 98 милиарда долара. „Тези данни няма да са по вкуса на тези, които се надяват, че различните икономически санкции ще доведат до бърз и изключително негативен ефект за руската икономика. Като минимум в краткосрочна перспектива всичко е точно обратното“, отбелязва авторът на статията.

Според анализаторите на изданието главните причини за „сензационните“ печалби на руските компании и бюджета са следните фактори: поскъпването на петрола и промяната в курса на рублата. Въпреки традициите, руската валута вече не се развива правопропорционално на цената на „черното злато“.

Освен това, поевтиняването на рублата доведе до поскъпване на вноса, превръщайки родните стоки в по-привлекателни. В резултат вносът намаля, а доходите от износа се увеличиха.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...