Регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа

19.10.2011 - 21.10.2011

От 19 до 21 октомври 2011 г. в столичния хотел „Хилтън" ще се проведе първата по рода си Регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа, целяща да срещне представители на водещи информационни и комуникационни компании, финансови организации и неправителствения сектор с ръководни служители на правоохранителните органи от държавите от Югоизточна Европа, Русия, САЩ и Украйна, работещи по противодействие на организираната престъпност и в частност - на киберпрестъпността.

Проявата е част и от програмата на настоящото българско председателство на Залцбургския форум и, в тази връзка, за участие са поканени и представители на правоохранителните органи на страните-партньори - Австрия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Организатори на събитието са Министерството на вътрешните работи на Република България, в лицето на сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарат" към ГДБОП и Международната академия за обучение по киберразследвания.

Конференцията ще преминепод патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Във форума ще участва официална делегация на Сикрет Сървиз, начело с Марк Съливан, директор на Сикрет сървиз, Джеф Ървин, заместник помощник-директор при Служба за разследвания и ФБР, като ще бъде осъществена видео конферентна връзка с изпълнителния помощник-директор Шон Хенри.

В ролята си на наблюдатели ще участват представители на Европол, Интерпол, SECI центъра, Европейската комисия и Съвета на Европа.

Ще присъстват и представители на всички звена на държавната администрация, имащи отношение към информационните и комуникационни технологии и Интернет и превенцията и противодействието на киберпрестъпленията. Поканени са Министерството на отбраната, Министерството на транспортта, информационните технологии и съобщенията, Държавната комисия по сигурността на информацията, прокорури, съдии, представители на неправителствени организации.

Лектори на събитието ще са представители на компаниите - главни действащи лица в областта на ИКТ и Интернет, финансови организации и представители на международни и национални институции.

Форумът е тридневен, като първият ден е отворен за по-широка публика, в него ще участват и бизнес представители. През втория и третия ден ще се проведат закрити заседания, предназначени за представителите на правоохранителните и правоприлагащи органи. Програмата можете да откриете тук.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив