Инспектори провериха обменни бюра в Слънчев бряг

15.08.2012 | 17:47
по статията работи: Лили Бончева
При проверките, които бяха предварително оповестени, не са открити нарушения
Инспектори провериха обменни бюра в Слънчев бряг

Инспектори от Националната агенция за приходите (НАП) и Икономическа полиция започнаха проверки по обменните бюра в Слънчев бряг заради новата наредба за обмен на валута. Според нея разликата между курсовете "купува" и "продава" в обменните бюра за валута не може да бъде по-голяма от 5% от курса за деня на Българската народна банка (БНБ).

Само в Слънчев бряг има 300 чейндж бюра. Предварителна проверка на журналисти от БНТ е показала, че вчера пред много от тях е имало подвеждащи табла, но днес, преди инспекцията, те са били скрити и подменени с коректни такива. Съседи на обменните бюра са коментирали, че това е станало буквално минути преди проверката и вероятно няма да продължи дълго.

Днес инспекторите са посетили 15 чейндж бюра и не са открили нередности. Те обещават проверките да продължат, но да са изненадващи.

При тях ще се следи и за спазването на друго правило, влязло в сила в края на юни - да не се използват различни символи, знаци, цифри, които да рекламират друга дейност на обменното бюро, освен неговата основна и единствена, а именно сделка на валута в наличност.

Специалисти в бранша смятат, че измамите на доверчиви клиенти ще продължат, макар и по-малко, защото новата наредба не предвижда еднакъв вид на таблата пред и в обменното бюро. Според нея едно евро може да се купува най-малко за един лев и 85 ст. и да се продава максимум за 2,05 лв.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
– Ало, Бърза помощ ли е? Жена ми лежи неподвижно в кухнята, какво да правя? – Първо искаме да се успокоите! След известно време... – ОК. Вече съм спокоен. Сега какво? – До...
На този ден 16.12   955 г. – Започва понтификатът на папа Йоан XII. 1653 г. – Оливър Кромуел става лорд-протектор на Англия, Шотландия и Ирландия. 1740 г. – Избухва Войната...