Вкарват споразумението с ЕБВР за ратификация в парламента

13.10.2015 | 15:27
по статията работи: econ.bg
Банката ще консултира създаването на Фонд на фондовете
Вкарват споразумението с ЕБВР за ратификация в парламента
Снимка: Thinkstock/Guliver

Споразумението с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за консултантски услуги за създаването на Фонд на фондовете ще бъде вкарано за ратифициране в Народното събрание.

С подписаното на 1 октомври тази година споразумение се урежда предоставянето на техническа помощ от страна на ЕБВР. Целта е да се гарантира професионално и ефективно управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове и използване на възможностите на финансовите инструменти да мултиплицират публичния ресурс чрез мобилизиране на частен в съответствие с европейското и националното законодателство.

Със споразумението се възлага разработването на вътрешни правила и процедури на ръководните органи на мениджъра на Фонда на фондовете, както и правила за работа на Инвестиционния съвет, изготвяне на схема за организационната връзка между мениджъра, финансовите посредници и крайните получатели. Също така разработване на процедурен наръчник на мениджъра, както и разработване на спецификации и технически изисквания към информационната система на мениджъра.

На ЕБВР се възлагат и дейности, свързани с подкрепа при управление на ОП „Околна среда“ - разработването на инвестиционна стратегия, идентифициране на потенциални източници за съфинансиране, разработване на целевите резултати и индикатори за изпълнение на програмата, разработване на стратегия за продължаване или за излизане по отношение на финансовите инструменти.

Дейностите по споразумението между МФ и ЕБВР ще се финансират по проект по Оперативна програма „Техническа помощ“. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Двама психиатри вървят по мост над Темза. В реката се дави човек и вика за помощ. Единият психиатър: - Този човек там има проблем! Вторият: - По-важното е, че го споделя!!!
На този ден 10.12   1520 г. – Религиозният реформатор Мартин Лутер публично изгаря папската була. 1768 г. – В Англия е основана Кралска академия на науките (Royal Society). 1799...