МАЕ прогнозира 75% пазарен дял за САЩ на пазара на LNG към 2023 г.

27.06.2018 | 14:00
по статията работи: econ.bg
Международната агенция за енергетика публикува във вторник докладът си с прогнозата за световното търсене на природен газ през следващите пет години. Според нея ръстът ще е средно 1,6 % годишно и към 2023 г., достигайки до 4,1 трлн. куб м
МАЕ прогнозира 75% пазарен дял за САЩ на пазара на LNG към 2023 г.
Снимка: БГНЕС

САЩ през следващите пет години може да заемат дял от 75%  при доставките на втечнен природен газ (LNG) в света. Това заяви по време на газовата конференция World Gas Conference директорът на Международната агенция за енергетика (МАЕ) Фатих Бирол.

„През следващите пет години САЩ ще заемат дял от 75% в света при доставката на втечнен природен газ (LNG)”, каза Бирол.

Международната агенция за енергетика публикува във вторник докладът си с прогнозата за световното търсене на природен газ през следващите пет години. Според нея ръстът ще е средно 1,6 % годишно и към 2023 г., достигайки до 4,1 трлн. куб м  от настоящите 3,74 трлн. през 2017 г. По думите на Бирол, през следващите пет години значително влияние на световните пазари ще окажат три фактора. Така например Китай през следващите две-три години може да стане най-големият вносител на газ в света, както и да нарасне добива и експорта от САЩ. Едновременно с това ще нарасне и търсенето от страна на промишлеността.

Търсенето на природен газ от страна на Китай, по прогноза на МАЕ ще нарасне с 69 % в периода 2017 – 2023 г. и ще заема дял от 37 % в световното търсене на природен газ. 

Устойчив ръст на потреблението на природен газ МАЕ прогнозира и за страните от Близкия Изток и Северна Америка. За Близкия изток растеж се прогнозира през целия прогнозен период, докато в Европа ще започне понижение. Експертите, изготвили доклада обръщат внимание на значението на пазарните условия и конкурентоспособността за поддържане на устойчиви ценови равнища, но също и от необходимостта от реформи на вътрешните газови пазари в азиатските страни.

 

 

 

 

MD5 CRACKER , SHA1 CRACKER , SHA256 CRACKER ,
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Циганското лято е - излязох на разходка, а то ме попита: Имаш ли железо?!
На този ден 18.11   1095 г. – Под ръководството на папа Урбан II във френския град Клермон започва Събор на католическата църква, на който е огласена Свещената война –...