АБЗ се включи в световна застрахователна инициатива срещу климатичните промени

16.12.2017 | 11:20
по статията работи: econ.bg
Международната застрахователна и презастрахователна индустрия потвърждава ангажимента си за активни действия за опазване на околната среда
АБЗ се включи в световна застрахователна инициатива срещу климатичните промени
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на българските застрахователи е сред 30-те  асоциации на застрахователи и презастрахователи от цял свят, които  подписаха Призив за действия срещу климатичните промени 2017 на 12 декември 2017 г.

С документа международната застрахователна и презастрахователна индустрия потвърждава ангажимента си за активни действия за опазване на околната среда и за борба срещу климатичните промени.  Неуспехът да се адресира адекватно този проблем би поставил застрахователите пред все по-задълбочаващото се предизвикеталство да осигуряват достъпна защита на хората и индустриите. А това би имало тежки последици за обществото и икономиката.

Застрахователната и презастрахователната индустрия в световен мащаб предоставя експертиза и участва в публично-частни партньорства, имащи отнощение към темата, подпомага превенцията и адаптацията.  В случай на природни рискове индустрията компенсира застрахователните загуби. Като едни от най-големите институционални инвеститори застрахователите и презастрахователите осигуряват дългосрочно финансиране на  икономиката чрез все по-засилено инвестиране в зелени и устойчиви бизнеси.

Международната застрахователна и презастрахователна индустрия призовава всички заинтересовани страни да предприемат стъпки за изпълнение на Парижкото споразумение относно изменението на климата от 2015 г. и подчертават ключовото значение на конфенренцията на ООН по  изменението на климата от 2017 г. в Бон, Германия (COP23) и срещата на върха "Една планета" в Париж.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интеза ООД Заключващи системи и аксесоари. Секретни патрони, брави, Master key системи, архитектурен обков, сейфове и каси и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Върви един програмист и гледа - жаба. Взима я, а тя му проговаря:  - Виж какво, аз не съм обикновена жаба, а принцеса. Целуни ме и ще се превърна в принцеса!  Програмистът я слага в джоба...
На този ден 24.05   1798 г. – Започва ирландско въстание за независимост от Англия. 1819 г. – Американският колесен параход "Савана" се отправя на път за Европа и става...