В Добричко строят рибна ферма за над 3 млн. лв.

14.06.2012 | 13:18
по статията работи: Теодора Пенева
Фонд "Земеделие" преведе втората част от финансиране за проекта
В Добричко строят рибна ферма за над 3 млн. лв.
Снимка: Sxc.hu

От Държавен фонд "Земеделие" изплатиха 839 362 лева за проект в рамките на мярка 2.1. "Производствени инвестиции в аквакултурата" по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" (ОПРСР). Това информираха от пресцентъра на Фонда.

Субсидираният проект е за изграждането на ферма за интензивно отглеждане на аквакултури - рециркулационна система. Общият размер на инвестицията е 3 140 653 лева, а одобрената финансова помощ е на стойност 1 884 392 лева.

Фермата се намира в село Славеево, община Добрич. Проектът е реализиран на два етапа.

През януари ДФЗ извърши междинно плащане в размер на 1 033 605 лева за строително монтажни работи (СМР). Те включваха изграждането на необходимата сграда, доставката на оборудване, изработката и монтажа на 24 басейна за отглеждане на риба, както и на 5 басейна за отглеждане на подрастващи рибки.

Днешното окончателно плащане включва рециркулационната система – оборудване и технология за отглеждане на бяла риба (сулка). То е преведено като втори етап от проекта.

Мярка 2.1 се финансирана от Европейския фонд за "Рибарство" (ЕФР). Безвъзмездната помощ е до 60 % от размера на одобрените инвестиционни разходи, от които 75% са европейски средства, 25% – от държавния бюджет.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Предизборна платформа на Пернишки кандидат кмет: 1.Мислуим на всека една магистрала да турим и по една Голф уента 2.Миньор Перник всека година национален шампион ... по два пъти. Минимум! 3.На...
На този ден 10.02   1258 г. – Монголите превземат Багдад и разрушават Абасидския халифат. 1392 г. – Състои се сватбата на Елена Драгаш и византийския император Мануил II...