3 снимки ще документират годишния преглед на колата

18.08.2011 | 09:26
по статията работи:
Ще бъде въведено и персонализиране на отговорността, обясни шефът на ИА "Автомобилна администрация"
3 снимки ще документират годишния преглед на колата

3 снимки - в началото, средата и края на техническата проверка, ще документират годишните прегледи на автомобилите. Това съобщи в сутрешния блок на bTV изпълнителният директор на агенция "Автомобилна администрация" Валентин Божков в "Тази сутрин".

Видеонаблюдението ще може да бъде осъществявано в реално време. То ще бъде осъщестявано от звено в ИА "Автомобилна администрация". Фокусът ще попада върху местата с констатирани до момента нарушения или тези, за които има подаден сигнал, че извършват нередности.

Ще бъде въведено и персонализиране на отговорността, за да се следи коя част от автомобила реално е била проверена. С тази част ще се занимава специално звено за мониторинг и превенция, а идеята е да се пресече практиката на нереалните прегледи. Очаква се практиката да бъде въведена до края на годината.

Манипулация на тахографските шайби

(Тези устройства показват каква е била скоростта във всеки един момент от пътуването на дадено транспортно средство- бел.ред.):

Според шефа на "Автомобилна администрация" преминаването към дигитални тахографи при голяма част от превозвачите би решило този проблем. Другите хитрини за спазване на разписанията ще бъдат пресечени с проверка на маршрутните разписания. Ако има отклонения от скоростите, превозвачите ще бъдат обходени от администрациите, обеща той. От думите му стана ясно, че е възможно да бъдат обходени всички маршрути служебно и да бъдат коригирани нереално високите скорости, които се записват в показнията.

По-строгият контрол ще бъде осъществен и с въвеждането на минимални интервали на движение между различните спирки, за да се избегне преследването на превозвачите.

Претъпканите автобуси по морето

Пътниците, станали жертва на нарушения, бяха призовани да сигнализират незабавно на телефон 940 9 400. Единственото условие е да не действат анонимно, защото така подадената информация от тях няма да бъде проверена. Ако бъдат установени нарушения, като превишен общ брой на позволените пътници, санкции ще бъдат налагани по Закона за движение по пътищата.

След трагедията на автомагистрала "Тракия"

След тежката катастрофа е била създадена работна група с цел да се предложат мерки за повишаване на сигурността по инициатива на транспортния министър Ивайло Московски. Сред основните идеи са въвеждането на предпътни медицински и технически прегледи.

Според транспортния шеф всяка фирма трябва да разполага с медицинско лице, което да удостовери годността на водача да изпълнява конкретния превоз. Промените в наредбата ще бъдат въведени максимално до месец, обеща директорът на "Автомобилна администрация".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Неолаб ООД Доставка на лабораторна техника, консумативи и аксесоари.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
Майкрософт обмислял да пусне нова руска версия на Windows. При нея вместо надпис "Открито е ново устройство, да инсталирам ли драйвери", ще излиза надпис "Открито е ново устройство. Трябва да го...
На този ден 12.01   475 г. – Флавий Василиск става император на Византийската империя. 1528 г. – Густав I е коронован за крал на Швеция. 1884 г. – Съставено е деветото...