Поставиха първите "умни" контейнери в Бургас

11.04.2013 | 16:21
по статията работи: Теодора Пенева
Дългосрочната инвестиционна програма на местната сметопочистваща фирма включва съоръжения за над 2 млн. лева
Поставиха първите "умни" контейнери в Бургас

Започна поставянето на автоматизираните контейнери на територията на община Бургас, информират от пресцентъра на местната администрация. Първите 10 съда вече са разположени в ж.к. „Славейков“.

„Умните“ контейнери отговарят изцяло на европейските изисквания за безопасно ползване. Те са с частично отварящ се капак, който се повдига чрез натискане на педал. Освен това съдовете са дезинфектирани със специален антибактериален прах по италианска технология. Вместимостта им е 1100 литра.

Поетапно в града ще бъдат поставени 2000 нови автоматизирани контейнери като част от дългосрочната инвестиционна програма на сметопочистващата фирма „Титан“, която има договор с общината.

До края на 2013 г. в Бургас ще бъдат разположени още 590 „умни“ места за отпадъци. В инвестиционната програма за тази година е предвидена още подмяната на 300 улични кошчета за смет с нови, доставка на 100 допълнителни съда и още специализирана техника за поддържане на чистотата на пешеходните и улични зони.

"Предвидено е за около две години да бъдат закупени съоръжения за над 2 млн. лева", обясни пред Econ.bg регионалният управител на консорциума Борислав Ангелов.

126625
Снимка: Община Бургас

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
И - Трейнинг ООД Обучения по мениджмънт, маркетинг и продажби.
Резултати | Архив
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
  • Златна есен
"Златното правило" гласи: Тези, които притежават злато, диктуват правилата!!!
На този ден 12.12   1443 г. – Варненски кръстоносен поход: В Битката при Златица настъплението на кръстоносците, предвождани от Владислав III и Янош Хуняди, към Одрин е спряно от силна...