Три предимства на дигиталния подпис

17.11.2017 | 16:10
по статията работи: econ.bg
Нова услуга на Пощенска банка спестява ценно време на клиентите, улеснява процеса на обслужване и значително намалява употребата на хартия и тонери
Три предимства на дигиталния подпис
Снимка: под лиценза на creative commons

Бързото и непрекъснато развитие на технологиите позволява на потребителите да имат достъп до последните тенденции на пазара. Банковият сектор не прави изключение и съвсем закономерно услугата за подписването на платежни документи с дигитален подпис е част от последните новости.

Пощенска банка е сред първите на пазара, която я въвежда в цялата си клонова мрежа. Изискванията и очакванията на клиентите се променят непрекъснато, повлияни от средата и динамиката на ежедневието. Те все по-често търсят удобни и лесно достъпни услуги, които им освобождават свободно време. Освен, че е модерно, подписването на платежни документи с дигитален подписима още няколко предимствата.

СПЕСТЯВА ВРЕМЕ

С новата услуга значителносе оптимизира времето за обслужване на клиентите, създавайки им допълнително удобство.При избор на дигитално подписване на платежни операции, като вноска, теглене, паричен превод, обмяна на валута,клиентите разписват банковото бордеро на таблет.Така отпада необходимостта от съхранение на хартиени документи, както и разхода на време на служителите, свързани с това.

НАМАЛЯВА РАЗХОДИТЕ

Подписването с дигитален подпис е иновативен начин за потвърждение на платежни документи, който елиминира поставянето на подпис върху хартиен носител. С новата услуга Пощенска банка ще намали потреблението на хартия и тонери с до 30%. Финансовата институция има свой Зелен борд и звено „Екологичен офис“, които от години работят за намаляване на екологичните ѝ въздействия върху околната среда, както по отношение на ограничаване на консумацията на ресурси от банката, така и по отношение на стандартите във финансиращата ѝ дейност.

Действията са насочени в много направления − спестяване на енергия, оптимизиране на количеството вода, което се употребява, намаляване потреблението на хартия, рециклиране на хартия и тонери, рециклиране на IT техника и др.Въпреки че с новата услуга клиентите не се подписват на хартиен носител, при нужда подписаният документ може да се разпечата и да им се предостави. 

ДАВА СИГУРНОСТ 

В допълнение на всичко казано дотук, услугатаосигурява висока степен на сигурност за клиентите и техните трансакции. Допълнителната сигурност при идентификацията на клиента се дължи на наличието и съхранението на електронен спесимен на подписа му, срещу който се сравнява всеки следващ подпис, положен от негова страна.Докато клиентът подписва електронно документа, се разчитат различни биометрични параметри като скорост, наклон, натиск и т.н., които са строго индивидуални и намаляват риска от злоупотреби.

След генерирането и подписването на документа неговото съдържание не може да бъде променяно по никакъв начин. Към него се добавя времеви печат, който удостоверява датата и часа на подписване, както и електронен печат на банката.

Потребителите могат да заявят желанието си да използват услугата във всеки клон на банката в страната, както и да намерят допълнителна информация за нея ТУК.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Съдят красива жена за няколко автомобилни катастрофи, които е направила. - Госпожо - обръща се към нея съдията - съгласете се, че сте прекалили! За три месеца сте прегазили трима пешеходци! - О,...
На този ден 13.01   1610 г. – Галилео Галилей открива спътника на Юпитер Калисто. 1822 г. – В Гърция приет дизайна на сегашния национален флаг. 1854 г. – Във Филаделфия...