Πoл Aлън пoчинa нa 65-гoдишнa възpacт

16.10.2018 | 10:55
по статията работи: econ.bg
Aлън e чoвeĸът, ĸoйтo пpeдлaгa нa Гeйтc дa нaпycнaт Xapвapд и дa ce фoĸycиpaт въpxy cъздaвaнeтo нa coбcтвeнa ĸoмпaния
Πoл Aлън пoчинa нa 65-гoдишнa възpacт
Снимка: БГНЕС

Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант "Майкрософт" с Бил Гейтс през 1970 г. почина в понеделник на възраст от 65 г., след като е загубил битката си с рака, съобщава семейството му.

"Моят брат беше забележително същество на всяко едно ниво. Докато повечето хора познаваха Пол Алън като технолог и филантроп, за нас той беше нашият обичан брат и чичо и невероятен приятел", заяви сестрата на Алън - Джоди.

"Семейството и приятелите на Алън бяха благословени да изпитат неговата топлина и милосърдие.... В това време на загуба и скръб за нас, и много други, ние сме благодарни за загрижеността, която той демонстрираше всеки ден", казва още семейството му. Алън се оттегли от "Майкрософт" през 2000 г., но остана като съветник на компанията.

Той е основател на компания "Вулкан" и собственик на спортни отбора. "С огромна мъка съобщаваме за смъртта на нашия основател Пол Г. Алън, съосновател на Майкрософт и признат технолог, филантроп, строител на общност, природозащитник, музикант и поддръжник на изкуството", заявиха от "Вулкан".

Алън се лекуваше от рак през 2009 г. и беше в ремисия. Преди две седмици той заяви, че планира "да се бори агресивно" докато продължи да работи по своите проекти. През 1983 г. той е диагностициран с болестта на Ходжкин, която представлява рак на лимфната система. 

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...