"Лукойл" даде принципно съгласие за продажбата на търговското дружество Litasco

21.09.2017 | 17:55
по статията работи: econ.bg
На 18 септември пред лондонски съд бе подаден иск от турска корабна компания срещу "Литаско" на стойност почти 2 млрд. долара с претенции за неизпълнени ангажименти
"Лукойл" даде принципно съгласие за продажбата на търговското дружество Litasco
Снимка: под лиценза на creative commons

Управителният съвет на руската петролна компания "Лукойл" е одобрил по принцип продажбата на регистрираното в Швейцария търговско поделение "Литаско" (Litasco), съобщи президентът и съсобственик Вагит Алекперов.

Според него е взето решение да се подготвят материали и аргументи за това доколко е целесъобразна подобна сделка. "Надяваме се към края на ноември или началото на декември тези документи да бъдат представени на ръководството и то да вземе окончателното решение", цитира думите му РБК.

"Ройтерс" съобщи преди по-малко от месец за евентуална продажба на "Литаско" заради ефекта от новите американски санкции, които силно затруднили набирането на средства от банките, за да върши дружеството дейността си. В края на август източник на агенцията потвърди, че се разглежда подобна възможност и намекна, че друга причина може да е защитата на "Лукойл" от евентуални искове към "Литаско".

На 18 септември пред лондонски съд бе подаден иск от турска корабна компания срещу "Литаско" на стойност почти 2 млрд. долара с претенции за неизпълнени ангажименти, съобщи "Ройтерс".

Днес Алекперов коментира, че искът на "Палмали" (Palmali) "няма правни основания, а позицията на "Лукойл" е достатъчно силна". По думите му турците оспорват дългосрочен договор от 2005-2015 г., който "тълкуват по свой начин, докато имаме документ, в който компанията заявява, че няма претенции към нас".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...