Какво са това данъците?

Модератори: econ.bg, gmihaylov

Какво са това данъците?

Мнениеот koki4a на Вто Авг 21, 2007 4:17 pm

Искам да ми кажете какво е това ?

Аз нямам идея!
koki4a
 
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Авг 21, 2007 4:12 pm

Re: Какво са това данъците?

Мнениеот freelancer на Пет Окт 12, 2007 1:48 pm

може да попрочетеш малко :)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D0%BA
freelancer
 
Мнения: 12
Регистриран на: Чет Окт 04, 2007 6:12 pm

Re: Какво са това данъците?

Мнениеот BizKonsult на Вто Яну 22, 2008 5:27 pm

babave пиши:Моля, може ли да ми кажете ,с въвеждането на плоския данък,ще се премахне ли патентния ?Здравейте . Няма да се премахне патентният данък още по темата вижте тук http://bizkonsult.forumi.bg/ii-iu-2008-dot-vt59.html При фирмите на патентентен данък - се заплаща сумата на определеният със ЗОДФЛ патентен данък ,която не се влияе от разходите извършени от фирмата за нейната дейност.Фирма , която не е на патентен данък ,заплаща данък определен на база на финансовият и резултат като разлика между приходи и разходи. Ако Вие подлежите на патентно облагане но за вас е икономически по изгодно общото облагане има следните възможности:
-Вие извършвате дейност като ЕООД или Друго ТД . Само физически лица и ЕТ се облагат с патентен данък.
-Доброволно се регистрирате по ДДС.В този случай преминавате към общо данъчно облагане.
BizKonsult
 
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Яну 22, 2008 4:29 pm

Re: Какво са това данъците?

Мнениеот BizKonsult на Пон Фев 11, 2008 11:02 pm

koki4a пиши:Искам да ми кажете какво е това ?

Аз нямам идея!
І.Обща теория на данъка

1.Теории за същността на данъка

-Осигурителна – Монтескьо ,Тьер , Жирарден и др. Данъка –разновидност на осигурителна или застрахователна вноска,която се прави в полза на държавата. Собственост и безопасност, но срещу определени вноски . Данъкът се определя едностранно от държавата и е принудителен . и още
BizKonsult
 
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Яну 22, 2008 4:29 pm

Re: Какво са това данъците?

Мнениеот джема на Вто Фев 23, 2010 2:44 pm

Много Ви моля, някой да ми отговори, защото служители от една и съща инстанция имат различни мнения.
Отдавам под наем сезонно стаи в малко курортно селище, като физическо лице. Общината ми даде категория 2 звезди и ме принуди да плащам патент за отдаваните стаи. По този начин е нужно да се самоосигурявам и за миналата година дължа около 1500 лв. за осигуровки. Аз и съпругът ми сме работищи и това ни е допълнителна работа, като получините доходи ги декларирахме като приходи от наем. Въпросът ми е : Задължително ли е плащането на патент и ако не от къде да се обосновя? И по какъв начин мога да се откажа от него ? Заради този патент плащам всички осигуровки двойно и ДОО, здравни и доброволно задължително пенсионно. Не за друго , но с толкова здравни осигуровки по-качествено ли ще ме обслужват? Категоризацията ми е за 4 стаи, които обитава и семейството ми. Ако някой е наясно, моля да ми отговори , защото ако съм длъжна да плащам патент ще прекратя дейтостта. Накрая остава само блъскането, защото ние си го работим със съпруга ми сами. С този патент дори нямам признати разходи.
Може ли тази вид услуга - отдаване стаи под наем да се извършва без патент, като приходите се декларират като ФЛ -отдаване под наем. Благодаря!!!
джема
 
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Фев 23, 2010 2:23 pm

Re: Какво са това данъците?

Мнениеот ivapenkova на Пон Дек 27, 2010 3:17 pm

Аз също немога да разбера нищо от тия данъци.Имаме нова къща и вече трета година плащаме данък смет на стойност 78 лева.Но кофа за смет нямаме.Просто няма налични в общината.И аз събирам боклука в чували и го изхвърлям с колата ,на собствени разноски, в обществените контейнери.Та мисълта ми беше защо плащам тези 78 лева ,като сама си изхвърлям боклука?!
ivapenkova
 
Мнения: 5
Регистриран на: Нед Дек 26, 2010 7:48 pm

Re: Какво са това данъците?

Мнениеот petttto на Сря Фев 18, 2015 6:55 pm

Данъкът е невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата, елемент на бюджетния приход, който в едно с другите приходи се разпределя за посрещане на обществените потребности. Налага се на определени групи обекти или лица (недвижими имоти, моторни превозни средства, доход и др.) и при липса на доброволно плащане се събира принудително от имуществото на данъчно задължените лица.


Безплатен уеб хостинг
petttto
 
Мнения: 59
Регистриран на: Пон Юни 07, 2010 4:33 pm


Върни Данъци

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта