Нов директор на Агенцията по вписванията

Счетоводни консултации, въпроси и отговори.

Модератори: econ.bg, gmihaylov

Нов директор на Агенцията по вписванията

Мнениеот leadconsult на Чет Дек 09, 2010 10:55 am

Назначиха Виолета Николова за директор на Агенцията по вписванията в началото на месец Октомври 2010г. Мястото бе свободно от 08.10.2009г, когато със заповед на министъра на правосъдието бе освободена Даниела Митева и за временно изпълняващ длъжността беше определен Анастас Георгиев- неин заместник до тогава. Виолета Николова е завършила специалностите Право и Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство и има многогодишен юридически стаж. Заместник изпълнителен директор е Галена Славова.
В Агенцията по вписванията функционират четири регистъра: Търговски Регистър, Регистър БУЛСТАТ, Имотен и Брачен Регистър. В Търговски Регистър от 01.01.2008г, се извършват всички регистрации и пререгистрации на фирми на територията Р България. Целта на тази единна, информационна система е да се осигури публичен достъп до досиетата на фирмите, като същевременно с пререгистрацията на фирмите, отпаднат не функциониращите такива и се предотвърди дублирането на имената на фирмите.
Към момента е прието на първо четене удължаването на срока за пререгистрация с шест месеца - до 30.06.2010г, три дни след публикуването му в Държавен вестник то ще стане факт.
leadconsult
 
Мнения: 18
Регистриран на: Нед Ное 21, 2010 6:54 pm

Върни Счетоводство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron