от staice на Пет Май 27, 2011 7:22 pm
Мога ли да ви помоля эа съвет, при постъпване на работа, шефът ми се държеше много приятелски, и с нищо не показваше, че би могъл да ме прецака по някакъв начин. Каза да не се притеснявам за трудовия договор и че щом оформят документите ще го донесе да го прегледам и да го подпиша. Като всеки път аз не пропусках възможност да му напомня, че трябва да донесе договора да го прегледам и да преценя дали ще почвам работа или не защото започна да ме съмнява. След месец работа, аз попитах за заплатата си, която бяхме договорили предварително 400лв. Той направо ме отряза с думите по новия закон един месец няма да получаваш заплата. Аз направо се шашнах, но нищо не казах, реших че има право и аз не съм достатъчно информирана, след което учтиво го помолих да прегледам договора и той отказа, след около седмица молби ми каза утре ще го донеса да го подпишеш и после ми го връщаш, още не съм видяла нито задълженията си нито нищо, наложи ми се да отида на лекар и лекарката ми каза че не са ми внасяни пари за осигуровки, а аз бях пропуснала 2 месеца и въпросът ми е Може ли шефа да ми пусне трудов договор без моя подпис, само с копие от лична карта и мога ли да напусна без да ме осъди да му плащам обезщетение, при положение, че нито съм получила пари, нито съм подписала нещо, той твърди че ми е пуснал договор на 4-ри часа, а настоява и дори ми се кара в буквалния смисъл да работя по 10-11 часа, и ми възлага работа, която по принцип не би трябвало да ми налага да върша малка част от която е да правя счетоводството на този офис и на още 2 негови фирми в различна сфера от тази на която би трябвало да съм назначена. И даже преди около седмица ме похвали ооо щом можеш и отчетите да правиш, тъкмо няма да плащам на счетоводителка...мога ли да напусна без да ми прави проблеми, притеснява ме факта, че може да има връзки в законодателството, не бих искала да се стига до съд ... извинявам се за правописните грешки които е много вероятно да съм допуснала, благодаря предварително.