Мижава работа

Модератори: econ.bg, gmihaylov

Мижава работа

Мнениеот apostoloff на Вто Авг 07, 2012 7:25 am

БЕДНАТА ГЕРМАНИЯ- ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ

Медиите съобщиха, че хиляди българи отново се натискат да работят и живеят в Германия. Знайно е, че в България от липса на простаци, тъпанари, чуждопоклонници и родоотстъпници не можем да се оплачем. Някои от тези простаци имат освен това съветски часовници, които са спрели още преди промените. Тези нещастници продължават да мислят, че Германия е една богата страна, в която несметни богатства очакват навлеци като тях. Да, ама не! Запознайте се с няколко данни на немския статистически институт (Statistisches Bundesamt):

• В Германия всяко четвърто дете расте ПОД границата на бедността.
• 800 000 немци се изхранват в кухните за бедни.
• Над 500 000 нямат изобщо банкови сметки, за кредитни и дебитни карти да не говорим.
• Над 10 милиона трудещи се немци имат БРУТЕН доход от 834 €. А данъкът общ доход в Германия възлиза на цели 48, 5 %!
• Повече от 50% трудещи се имат БРУТЕН годишен доход от 23.000 €. Това са по- малко 1.251 € месечно (нето).
• Според пенсионната служба немските пенсионери получават средна пенсия от 477 € .
• Близо 2 милиона немци със свободни професии живеят под границата на бедността.
• Над 30% от адвокатите, архитектите и журналистите живеят с по- малко от 1.250 € на месец.
• Най- ниската работна заплата е паднала от 1995 до 2008 с цели 14%.
• 7, 3 милиона немци са затънали в дългове
• В Германия има близо 3 000 000 безработни.

Медиите цитират министерството за масова бедност (да, и такова министерство има в Германия и то се нарича Bundesministerium fuer Massen- Armut und Sozialabbau), според което 26 % от немците живеят под линията на бедността! Една бърза справка ни осведомява, че у нас 21 % от хората живеят под тази линия на бедността. И това са, както всички много добре знаем, предимно хора от малцинствата.

Официалната граница на бедността в Германия е 781 € на месец (нето). Немците са много, много по- бедни, отколкото изглежда на пръв поглед, защото 92 % от тях, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС, не притежават жилища! Това означава, че от тези мижави 781 € те трябва да плащат и наеми! На всичко отгоре цените в Германия са от два до пет пъти по- високи от цените в България.
За да завърша: в наши дни се смята се, че всеки немец, който получава между 782 и 1047 € на месец (нето!), се намира под линията на бедността. Казано другояче, всеки четвърти немец е бедняк!
Не мислете, че останалите немци са цъфнали и вързали. От четирима трудещи се трима получават по- малко от 1800 € нето. Не забравяйте, че по- голяма част от тази сума отива за наем! Като се има предвид, че един билет за рейс струва 2 €, кутия цигари- 5 €, килограм хляб- 2- 3 евро, една бира- около 1, 5 €, а едно кафенце 2- 3 €, става тя една… Мътна и кървава!

Искате ли да отскочим и до прехвалената страна?... В Америка има много повече бедняци, отколкото нашего брата предполага. Според едно актуално изследване близо 48 % от всички американци живеят под линията на бедността! Мисля да спра дотук, защото може да ме обвинят в левичарски, неокомунистически пристрастия. На нашите емигранти пожелавам късмет, защото той ще им е много, много необходим.

Тези нашенци са всъщност достойни за съжаление. Като си спомня какъв гурбет ставаше преди промените! Хиляди българи работеха тогава в арабския свят. Аз бях един от тях. Само за една година спестявах 5 000 долара, които с лекота се превръщаха у нас в 20 000 лева.
Точно толкова струваше по онова време един тристаен апартамент! Едно такова жилище струва сега около 100 000 долара. Нито един съвременен емигрант не може дори да мечтае за такава сума. Така е то – гювечът свърши! Туй то. Толкоз. Точка!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
*********************************

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

http://www.SuperAstro.net
apostoloff
 
Мнения: 140
Регистриран на: Чет Май 22, 2008 5:14 am
Местоположение: София

Върни Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron