Истината и само истината!

Модератори: econ.bg, gmihaylov

Истината и само истината!

Мнениеот apostoloff на Сря Авг 15, 2012 7:35 am

ЧОВЕК СЕ РАЖДА НЕИНФОРМИРАН, А УМИРА ДЕЗИНФОРМИРАН

Гледам преди време прегледа на печата по кабеларката на КДС, наречена витиевато bTV. Водещите с нескрита наслада четяха лошите новини, стъкмени от техните колеги вестникарите. По едно време водещата А. Цолова счупи тъпомера като заяви, че средната работна заплата в Австрия била 6000 евро. Доста време съм пребивавал в тази страна, но не съм срещал австриец, който взима толкова много пари.

Тази хубостница явно е решила, че говори на кръгли идиоти, но истината е тази: всеки един от нас, с елементарни познания по немски език, може да провери нейните идиотски твърдения в Google. Трябва само да изпише три слова: Durchschnittsgehalt in Oesterreich (средна работна заплата в Австрия). Направих го и вижте какво излезе (като брутни годишни заплати):

Öffentlicher Dienst
Lehrerinnen 47.685 € (учителки)
Dipl. Krankenschwester 32.025 € (медицински сестри)
Pflege-Hilfskräfte 22.993 € (санитари)
Polizist (ohne Kripo) 43.552 € (полицай)
Hauptabteilungsleiter (Akad.) 48.600 € (началник отдел с висше)
Soldat 35.200 € (професионален войник)
Hilfsarbeitskräfte
Reinigungspersonal 12.900 € (чистачки)
Hilfsarbeiter 18.998 € (помощен персонал)
Bauhilfsarbeiter 21.725 € (общ работник в строителството)

Verkauf
Verkäuferin 15.730 € (продавачка)
Sekretariatskräfte 22.576 € (секретарка)
Kassierinnen Einzelhandel 14.130 € (касиерка)
Gastronomie

Kellner 11.470 € (келнер)
Koch 17.640 € (готвач)
Handwerksberufe
Schlosser/Mechaniker 31.720 € (шлосер)
Maurer 27.070 € (зидар)
KfZ-Mechaniker 27.300 € (автомонтьор)
Transportgewerbe
Kraftfahrzeugfahrer 27.630 € (шофьор)
От тази таблица става ясно, че НИКОЙ в Австрия не взима 6000 евро месечна заплата! Освен това тук става дума за БРУТНИ работни заплати. Нека да видим каква е НЕТНАТА месечна заплата на един австрийски гимназиален учител, чиято БРУТНА годишна заплата възлиза на 47 685 евро… Близка до тази заплата е впрочем и заплатата на един началник отдел. И така, на пръв поглед австрийският учител получава цели 3973 евро и 75 цента месечно. Да, ама не…

Когато изчислим нетната заплата чрез немскоезичния сайт http://www.rechtsfreund.at/berechnungen ... echner.htm, разбираме, че даскалите в Австрия получават всъщност 2358 €. Има обаче и още нещо… А това са социалните осигуровки. При такава заплата те възлизат на цели 717, 92 €! На австрийския учител остават чисто 1640 €. Скромна сума, като се има предвид, че ВСИЧКО в Австрия е 2- 3 пъти по- скъпо отколкото в България. Не стига че е много по- скъпо, ами е и МНОГО НЕКАЧЕСТВЕНО. Австрийският пазар е буквално залят от боклуци!

НО! Има едно голямо „НО”! Аз пропускам всъщност най- важното. 92 % от българите притежават собствени жилища, докато 96 % от австрийците НЕ ПРИТЕЖАВАТ жилища! Затова те са принудени да живеят под наем. Знаете ли какви са наемите в Австрия?

За едно двустайно жилище от 50 кв. м. във Виена ще трябва да заплатите между 700 и 1200 €. А за обширен мезонет трябва да наброите над 2 500 евро! Невероятно ли ви се струва?... Както споменах по- горе, всичко, изнесено от мен тук, може да бъде проверено чрез верния ни и безпристрастен приятел г- н Google.

Казано накратко, животът в Австрия никак не е лесен. Той не е и охолен. Средният австриец без образование и квалификация живее дори оскъдно. Както вече загатнах, знам това от личен опит, защото прекарах доста време в тази страна.

Най- лошото в цялата тази работа обаче е това, че нашите телевизионни празноглавци заблуждават и подвеждат младите и наивни българи, които, подмамени от техните безотговорни брътвежи, напускат България и се озоват не в Клондайк, а в небрано лозе. Мнозина от тях буквално съсипват и пропиляват живота в странство. Да сте чули някой емигрант да е забогатял?... Не ми е известен такъв случай!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
*********************************

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

http://www.SuperAstro.net
apostoloff
 
Мнения: 140
Регистриран на: Чет Май 22, 2008 5:14 am
Местоположение: София

Върни Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron