Наемателите са най-добрите инвеститори в България !

Съвети за покупка на имоти, коментари на имотния пазар.

Модератори: econ.bg, gmihaylov

Наемателите са най-добрите инвеститори в България !

Мнениеот vladimirproperty.com на Пет Сеп 30, 2011 12:34 pm

Цените на имоти в София, България ще бъдат дълго време извън обсега на спекулантите. Ситуацията е добра само за хора, които вярват, че след 10-ина години София, България ще бъде приета за по-добро място за живот.

Има хора, които вярват, че когато живялите при социализма намалеят ще се подобри качеството на управление и от там на живота.
Поне още 10 години държавни служители на отговорни постове в Държавата и Кметствата ще бъдат от старите кадри.
Така промяната ще става въпреки тях, а не с тяхна помощ.
Това забави промяната досега, така ще продължи и следващите години. Десетки хиляди българи заключват жилищата си и напускат Родината в търсене на щастие.
Щастие е думата, която замести светло бъдеще и успех. Българите се цивилизоват и харчат парите си за забавления, а не за македонски тухли, турски цимент и италиански теракот.
Желанието за покупка на жилище ще спада с всяка година.
В София, хората, които имат добре платена работа искат да живеят в добри райони и близо до метростанция. Спадът на наеми осигурява пари за пътуване и забавления. Наемите позволяват на младите семейства да мислят за дете и да не променят драстично качеството на живота си.
Наемането на апартамент дава на добре образованите хора спокойствие, че ако нещата не се оправят още няколко години и те ще заминат в чужбина.
Организирането на дом под наем е избор на свободни хора. Няма заробване от ипотечни кредити и грижи за сгради, съседи и монополисти. Щом нещо не върви се сменя апартамента и се създава нов дом.
Това е страхотно преживяване за всяка двойка !
Мислите няколко месеца къде бихте се чувствали по-добре, избирате нови мебели и започвате търсене на подходящ за дом апартамент в нов район. Преместването е добре организирана услуга и става за няколко часа.
Потребителските кредити са идеален начин за подържане на висок стандарт на живота.
Ура !
Всъщност може би скоро ще се достигане критична маса от наематели, което е основа за добро управление на София и големи градове в България. Когато хората могат бързо да съберат багажа си и да заминат в друг район, град или държава политиците и кметовете ще разберат какво е конкуренция. Кметовете на райони ще бъдат принудени да работят за качеството на живот, а не да наизустяват нови думи за следващите избори.
Младите българи разбраха, че родителите им са били заробени с ключовите думи „собствено жилище”. Не е случайно, че от Партията са използвали ключова дума жилище вместо дом. Дом имат свободните хора, които са избрали да живеят в даден град, район, каре, улица, сграда, в апартамент по свой вкус. При социализма жилището е място разрешено за обитаване, както хотелите бяха „място за настаняване”.
Интернет, стотиците телевизионни канали, стотици предавания, пътувания и стажове в чужбина убеждават все повече българи с добри доходи да живеят под наем.
Липсата на Закон за наемните отношения се усеща но кризата накара много наемодатели да се държат коректно с добрите наематели.
Добрите отношения променят пазара на имоти от покупко-продажби на жилища в наеми и управление на домове / апартаменти / .
В България няма коректна информация за броя на : наети апартаменти, заключени апартаменти на собственици живеещи в чужбина, апартамента с чакащи наематели. Не се знае какви са реалните наеми в различните райони, какви хора наемат апартаменити в даден район, какви хора напускат даден район и защо и т.н.
През следващите години НАП, опитвайки се да събере данъци от наемодателите, ще дава все по-точна представа за ситуацията и това ще взриви пазара.
Когато медиите се престрашат и покажат истината за пазара на имоти ще стане страшно. За следващите парламентарни избори ще има ясна представа с колко е намалял процента на собствени апартаменти и колко са наемателите.
Това ще промени ключовите думи на политиците и ще промени управлението на градовете, а от тук ще се увеличават още наемателите за сметка на собствениците на имоти.
Борбата за всеки добър наемател ще е като днешната борба за всеки гласоподавател.
Показвам снимки и видеоклипове на добри места за живот в София Център и Лозенец – Хладилника. Всеки може да види разликата между улица Кишинев, до Южен парк и ул. 4321-ва в Овча купел 2, до гетото.
Представете си, че в Лозенец, София, следващата година починат от старост или болест 100 собственика на жилища. Наследниците им ремонтират и обзаведат тези имоти и ги направят добри апартаменти за даване под наем. В тези 100 апартамента се нанесат 100 двойки с по едно дете, които досега са живяли в Красна поляна, Овча купел, Суха река, Дружба 1 и други райони.. Това са свежи пари за Район Лозенец, защото ще получат данък от наемодателите на апартаментите. Район Лозенец ще получи и данъци от наемодатели на 2-3 магазина, едно заведение, едно ателие за услуги и т.н.
Ако Кметство Лозенец организира доброволци и поддържа зелените площи, които са гордостта на района и осигури втора полицейска патрулна кола да обикаля денонощно ще мотивира още наематели в Лозенец и Хладилника да обявят наема, който плащат в НАП.
Сега полицаите от единствената полицейска патрулна кола пият кола и люпат семки по 24 часа пред погледа на жителите на Район Лозенец.
Втората патрулна кола ще осигури спокоен живот на плащащите наеми и данъци в Лозенец. Двете патрулни коли ще могат да спират заедно и полицаите смело да глобяват нарушителите на обществения ред.
Тук, в Лозенец може да се спи спокойно само през зимата.
През топлите месеци до сред нощ се чуват гласовете на компании, които пият и дано ядат, а не се друсат на детските площадки около блоковете.
Това е кошмар, който не привлича наематели.
Какво получават коректните данъкоплатци в България ? Нищо.
Това ще се промени с увеличаването на наемателите.
Повече наематели – повече активни граждани.
Там, където кметовете са активни ще има добри наематели.
Няма нужда да се молим на Европа за заеми. Парите от наематели са евтин ресурс за развитието на всеки град в България.
Стига партиите да не пречат на кметовете „си” да работят за по-добро качеството на живот на гражданите.

Събитията през последните дни ще се отразят негативно за някои райони в София и големите градове. Вече чух да се говори за „гранични райони”, а не за крайни квартали.
Ако родителите на тинейджъри наемат апартаменти в по-бизки до държавната власт райони цената на изоставените жилища ще падне. Тъй като няма как да се вземат бързи мерки за защита на цените на жилища в "гранични" райони като Овча купел, Люлин 9, Красна поляна, Западен парк, краят на Суха река, краят на Слатина, части от Дружба 1 очаквам те да бъдат избягвани от хората с добри доходи.

Изтеглянето дори на 100 семейства от един район ще се отрази на търговците и заведенията. Ако в рамките на следващата година 300 семейства се преместят от Красна поляна и наемат апартамент в Банишора или Хиподрума и на тяхно място не се намерят платежоспособни наематели ще се почувства огромна дупка в икономиката на район Красна поляна.
Нощните протести „в подкрепа на българите от Катуница” ще послужат като катализатор на промяна при избора на апартамент под наем. Метрото позволява бързо пътуване в охранявана среда и ще позволи на хиляди софиянци да наемат апартамент в добър квартал.
Районните кметове на София не са готови за промяната.

Владимир Йосифов,
маркетинг и реклама на имоти,
http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,1640/Itemid,99999999/
vladimirproperty.com
 
Мнения: 40
Регистриран на: Нед Май 11, 2008 6:57 pm
Местоположение: София

Върни Недвижими имоти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron