проблем при намиране на кредит

Корпоративно и индивидуално финансиране. Кредитни консултации.

Модератори: econ.bg, gmihaylov

проблем при намиране на кредит

Мнениеот ivan74 на Пет Сеп 18, 2009 11:42 am

Здравейте,
Дано успеете да отговорите на въпроса ми. Имам магазин за хранителни стоки в Бургас. Собственикът на помещението внезапно реши да го продаде и искам да го купя, защото се опасявам че следващият може да вдигне драстично наема, или направо да го отдаде на друг. Разположението на обекта е добро, защото е близо до булевард, което го прави известен и достъпен за клиентите. Тъй като до сега не сме сменяли местонахождението му, се опасявам че продажбите ни ще намалеят. Вече опитах да изтегля кредит от няколко банки, но без успех. Има ли изобщо някакъв начин да изтегля този кредит?
Благодаря предварително.
ivan74
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Сеп 18, 2009 11:34 am

Re: проблем при намиране на кредит

Мнениеот Бизмарт Кредит АД на Пет Сеп 18, 2009 1:54 pm

Здравейте,
За да можем да Ви отговорим възможно най-детайлно ще е необходимо да се запознаем с пълната информация по случая. Все пак бихме могли да Ви посочим някои често срещани причини за неблагоприятен отговор по кредитите. Най- важните детайли, на които финансовите институции обръщат внимание при разглеждане на запитвания за бизнес кредит са следните:
 Секторът, в който попада дейността на фирмата и населеното място, където са разположени обектите й. Дейността на Вашата фирма не е сред онези, към които банките са особено консервативни, защото се занимавате с търговия на стоки от първа необходимост, освен това магазинът е разположен в голям областен град, което също увеличава възможността за отпускане на кредит;
 Годишните счетоводни отчети на фирмата (Счетоводен баланс, Отчет за приходите и разходите). Тук, тъй като кредитът е с инвестиционни цели, от голямо значение е ежегодно декларираната печалба от дейността - тя трябва да позволява регулярното и безпроблемно погасяване на задължението без това да влияе отрицателно върху обичайната дейност на Вашата фирма. При чувствителни колебания и негативна тенденция в този показател, напълно вероятно е финансовата институция да счете евентуалната кредитна сделка за твърде рискова и да откаже кредитиране.
 Обезпечението, което можете да предложите. След извършена оценка от лицензиран оценител, стойността на обезпечението трябва да покрива сумата на искания кредит поне 120%. Дори обектът да е разположен в район с добре изградена инфраструктура, възможно е неговата оценка да бъде занижена по различни причини: не достатъчно добро състояние на помещението, или сградата; не достатъчно масивна или стабилна конструкция; несъвършена вентилационна или охлаждаща система; липса на достатъчни складови площи и др. В такъв случай е възможно банката да изиска добавянето на странично обезпечение, под формата на недвижим имот, като условие за отпускането на кредита. Не без значение е и размерът на самоучастието Ви по кредита. Обичайната банкова практика към момента е насочена към изискване на минимално самоучастие в размер на 30% от стойността на кредита, като гаранция за Вашата платежоспособност и личен ангажимент, свързан с неговото регулярно обслужване;
 Кредитната история на фирмата. При наличие на текущо задължение в друга банка, класифицирано като “нередовно”, институцията, в която кандидатствате няма да разреши кредитиране. В случай че към момента имате непогасени задължения към други банки, възможно е кредитът да бъде отказан, дори ако те се обслужват редовно. Това може да се случи ако банката прецени че допълнително финансово бреме би затруднило фирмата, от една страна при обслужването на останалите й кредити, а от друга - при покриването на разходите й за основна дейност.
Информацията по-горе е доста обобщена поради липсата на достатъчно детайли по случая. При желание от Ваша страна, с удоволствие бихме прегледали документите по кандидатстването Ви за кредит, след което веднага ще Ви предоставим конкретно становище с възможните причини за отказ от страна на банките, както и варианти за финансиране на обекта.
За повече информация и допълнителни въпроси можете да ни намерите на телефон (02) 843 8179, или на е-мейл mailto:info@bizmartcredit.bg

С пожелание за успех,
Екипът на Бизмарт Кредит.
http://www.bizmartcredit.bg
Бизмарт Кредит АД
 
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2009 3:39 pm


Върни Кредити

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта