General Electric придобива френската Alstom за 13 млрд. долара?

24.04.2014 | 15:14
по статията работи: Симеон Досев
Очаква се сделката да бъде финансирана от чуждестранните парични резерви на гиганта
General Electric придобива френската Alstom за 13 млрд. долара?

General Electric подготвя покупката на френския производител на жп превозни средства и електроцентрали Alstom. Според запознат със случая източник сделката ще е на стойност повече от 13 млрд. долара, информира агенция „Блумбърг“.

Ако придобиването стане факт, General Electric ще се нареди до друга голяма корпорация – Pfizer, която води неформални преговори за покупката на AstraZeneca. Общото при двете сделки е, че с тях компаниите търсят изгода от спестените в чужбина пари, вместо да ги върнат обратно в САЩ, където средствата ще бъдат обложени с големи данъци. General Electric е натрупала 57 млрд. долара от печалби в чужбина. Общо големите международни компании в САЩ са акумулирали по този начин средства в размер на 1,95 трилиона долара.

Сделката с Alstom ще увеличи общата стойност на чуждестранните придобивания от страна на щатски компании на над 75 млрд. долара през тази година. Това приблизително се равнява на изхарчените пари през всяка една от предходните две години.

В САЩ печалбите на компаниите, заработени зад граница, биват облагани с данък в размер на 35%. Това обаче се случва само ако парите биват върнати обратно в страната. За да избегнат това големите корпорации предпочитат да държат средставата си в други държави. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...