Yahoo отчете печалба от 6,8 млрд. долара

22.10.2014 | 11:55
по статията работи: Мина Стойчева
Акциите на компанията са поскъпнали с 2%
Yahoo отчете печалба от 6,8 млрд. долара
Снимка: Yahoo!

Технологичният гигант Yahoo обяви печалба в размер на 6,8 млрд. долара за третото тримесечие на 2014 г., стимулирана от приходите от дяловото участие на фирмата в Alibaba. Фирмата беше принудена да продаде част от акциите си в китайската компания, пише „БиБиСи“.

Това позволи на Yahoo да навакса продължителния спад в продажбите си на реклама. От интернет компанията се стремяха да запазят своя пазарен дял срещу разрастващия се пазар на търсачки в мрежата и големите играчи като Google.

 

Така през последното тримесечие приходите от реклама на Yahoo са отчели ръст от 5%. Като цяло приходите на фирмата са нараснали с 1% или с 1,15 млрд. долара в сравнение с третото тримесечие на миналата 2013 г. Анализатори отдават добрите резултати на печалбата от дяла в Alibaba. Цифрите показват, че цената на акциите на технологичния гигант са нараснали с 2%. 

Преди време стана ясно, че Yahoo планира да направи мащабна инвестиция в мобилното приложение Snapchat с част от парите, които спечели от дела си в Alibaba. Апликацията служи за изпращане на съобщения, които изчезват след секунди. Според изданието Yahoo и Snapchat са провели серия от срещи, които се очаква да доведат до решение за нова инвестиция в мобилното приложение.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...