9 MTV канала ще отразяват през август нов музикален фестивал в Бургас

02.07.2008 | 12:37
по статията работи: Апостол Апостолов
Фестивалът ще се нарича "Духът на Бургас" и има потенциал да се превърне в най-горещото музикално събитие в Европа това лято
9 MTV канала ще отразяват през август нов музикален фестивал в Бургас

След месеци преговори вече е сигурно, че в Бургас ще се проведе първият по рода и мащабите си у нас музикален фестивал, чийто медиен партньор ще бъде MTV. Община Бургас е негов съорганизатор. Фестивалът ще се нарича "Духът на Бургас" (Spirit of Burgas) и има потенциал да се превърне в най-горещото музикално събитие в Европа това лято.

Очаква се на бургаския бряг да дойдат хиляди меломани от цял свят, обяви кметът Димитър Николов, който е патрон на събитието. Днес той на пресконференция представи новия фестивал. На нея присъстваха още Крис Гилис, директор „Събития на живо” в MTV, Ники Райт – отговорник „PR и маркетинг” на фестивала, промоутърът Иван Вълков и директорът на бургаското общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти” Михаил Куцев.

Музикалният форум ще се проведе от 15 до 17 август на централния градски плаж. Телевизионни предавания от фестивала ще се излъчват по 9 MTV канала в 36 страни. На една от фестивалните вечери ще бъде легендарната ню уейв банда „Систърс ъф Мърси”, които гостуват за първи път в България. Намеренията на домакини и организатори са фестивалът да стане ежегоден и да се превърне в запазена марка.

„Успяхме да убедим нашите партньори от MTV, че Бургас е най-подходящото място за организирането на подобен фестивал. Спечелихме домакинството заради уникалната комбинация от море, слънце, природа и специфична духовна атмосфера, която градът ни притежава. Благодарение на фестивала ще привлечем вниманието на още една целева категория туристи: модерните, образовани европейски младежи – почитатели на поп-културата и поп-музиката”, каза още Димитър Николов.

Крис Гилис съобщи, че се очаква телевизионните предавания от фестивала да бъдат гледани от 98 млн. домакинства чрез MTV каналите „Арабика”, „Балтика”, както и тези в Турция, Румъния, Украйна и др.

„Ще осигурим добри възможности за международно отразяване на фестивала”, каза Ники Райт. Тя изтъкна отличните възможности на Бургас за комуникация по въздух, суша и вода.

Мястото за провеждане на фестивала – плажът под хотел „Приморец”, е избрано от водещ специалист по сигурността, пристигнал специално от Англия.

Общината ще благоустрои района и ще приведе инфраструктурата в подходящ вид, за да приеме участниците. За всички тях общината ще организира туристическа обиколка, за да ги запознае с града. Рекламни материали за Бургас ще получат всички гости на музикалното събитие.

Следващата седмица ще започне продажбата на билетите за музикалния форум по Интернет. На промоционална цена, от 88 лв., за трите дни на фестивала ще бъдат пуснати 1000 билета. След тяхното изчерпване ще се продават 3-дневни билети по 99 лв. и еднодневни по 39 лв. По-късно билети ще се продават и на специални пунктове, както и на самия вход на фестивалното градче в Бургас. Тридневният билет, купен на място, ще струва 129 лв., еднодневният 45 лв., а късният билет за денсманиаци – 25 лв. Във всеки от трите дни музикалната програма ще започва в 19.00 часа и ще трае до изгрев слънце.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...