Продадоха RFI-София на варненски бизнесмени

01.12.2009 | 11:00
по статията работи:
Все още не е ясно какъв ще е профилът на новото радио
Продадоха RFI-София на варненски бизнесмени

Радио "RFI-София", което се излъчва на честота 103,6 MHz за София, е продадено. Вчера френски представител на RFI е уведомил екипа на радиото за сделката.

Продажбата е резултат от план за модернизация на радиото на новото ръководство на централата на RFI във Франция, който беше атакуван още през лятото от френските журналисти с поредица от стачки.

Купувачи на радиото са бизнесмени от Варна, които притежават дружество "Възраждане". Предполага, се, че това ще бъде името на новото радио.

То ще тръгне под егидата и с благословията на варненския митрополит Кирил, съобщава БГНЕС. Новите собственици все още не са се представили пред екипа и не са обявили програмните си намерения - дали става дума за радио с православна насоченост или с широк обществен профил. Вероятно ще има едномесечен преходен период, през който това ще бъде изяснено.

Днес сутринта се оказа, че табелата на радиото пред входа на сградата на ул. "Кузман Шапкарев" 1 в София вече е свалена.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 09.04   193 г. – Септимий Север е обявен за римски император. 1387 г. – Османският владетел Мурад I превзема Солун. 1413 г. – Хенри V е коронован за крал на...