"Интерконсулт България" сред финалистите на европейските IT Excellence Awards*

09.02.2010 | 10:59
по статията работи:
Фирмата беше класирана сред финалистите с две свои решения

icb_new_logo1_320

ICB - "Интерконсулт България" получи поредното си престижно европейско признание в сферата на IT технологиите. Фирмата беше класирана сред финалистите за европейските IT Excellence Awards с две свои решения - решението Safe Cash, разработено за Дружеството за касови услуги (ДКУ) и решението ENGI Tools, разработено за норвежката компания Kongsberg Maritime. Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на тържествена церемония на 25 февруари в Лондон.

Safe Cash е основната информационна система на ДКУ, която поддържа всички дейности свързани с регистрирането и управлението на ценните пратки на обслужваните от ДКУ търговски банки. В момента софтуерната система управлява близо 2 млрд. лева кеш на месец като осигурява пълна проследимост, контрол и отчетност за движението на парите.

ENGI Tools e радикално софтуерно решение за генериране и управление на сложна проектна документация, което доведе до 30 пъти намаление на разходите спестявайки около 50 милиона евро годишно за норвежката компания Kongsberg Maritime AS.

Европейските IT Excellence awards се дават като признание на фирми доказали успешни свои решения при клиенти в сферата на IT технологиите за цяла Европа. Номинациите са в три отделни категории- за фирми занимаващи се с продажба и имплементация на софтуер, за фирми внедряващи софтуерни решения при клиенти и за фирми доставящи продукти и услуги на свои партньори, подпомагайки техния бизнес.  

Другите отличия, с които ICB може да се похвали за изминалата година, са двете награди от Deloitte за Technology Fast 50 и Technology Fast 500, номинацията за ИТ проект на годината на списание ComputerWorld и участие сред 40 IT компании от ЕС, избрани да представят европейския IT сектор на Европейска бизнес мисия в Япония.

 

За ICB - "Интерконсулт България"

ICB - Интерконсулт България е иновативна българска софтуерна и консултантска компания с повече от 14 години опит на пазара. Компанията предоставя високо-качествени и надеждни услуги в областите на управленско и ИТ консултиране, софтуерен дизайн и развой и обучение. ICB има над 240 успешно реализирани информационни проекти във водещи български компании и за технологични лидери в чужбина. Сред клиентите на ICB-Интерконсулт България са АЕЦ "Козлодуй", "Е.ОН България", Министерство на правосъдието, Национална Здравно-Осигурителна Каса, "Приста Ойл", "Софийска Вода", Национална Компания „Железопътна инфраструктура" и много други.

 

*Информация на партньор на Econ.bg


Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...