Преброяването на населението догодина ще се извършва и по електронен път

15.04.2010 | 16:20
по статията работи:
Ще се включи и допълнителен въпросник за пътникопотока в София
Преброяването на населението догодина ще се извършва и по електронен път

България за пръв път ще преброява населението и по електронен път. Tова каза председателят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева на първата среща на комисията по преброяването, което ще бъде през 2011 г., предаде Агенция "Фокус".

В комисията са включени представители на МВР, НАП, НОИ, НСИ и други ведомства. През 2011 г. ще има паралелно преброяване на населението в ъв всички държави-членки на ЕС. каза Христина Митрева. До 2013 г. "Евростат" трябва да получи данни за всички държави от общността. Формулярите са унифицирани. От това преброяване ще бъдат показани данни за семейното положение на нацията, за сградния и жилищния фонд. Очаква се след края на изследването да има по-ясни данни за здравния статус на населението, за малцинствените групи, за миграционните процеси, за бежанците.

От Столична голяма община са поискали към въпросника да се включи допълнителен въпросник за ежедневно приходящите в столицата граждани. В момента никой не може да каже това във връзка с пътникопотока, натоварването на пътищата. Много информация ще се събере от едно преброяване, за това то се прави на всеки 10 години.
Това е едно голямо предизвикателство, като имаме предвид какво се случва сега с издаването на личните документи, заяви Митрева, която участва в Комисията по преброяването като зам.-председател на НСИ. Разработват се механизми да се осигури защита на личните данни, за да могат повече хора да ползват електронния път на подаване на данни.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...