М.Димитров: Божидар Димитров трябва веднага да си подаде оставката

17.08.2010 | 10:15
по статията работи:
Според "синия" лидер реформите в кабинета закъсняват с много
М.Димитров: Божидар Димитров трябва веднага да си подаде оставката

Божидар Димитров е първият министър в новата 20-годишна история на България, който си позволява такава квалификация към този народ, който го е избрал. Това е уникално, заяви тази сутрин в ефира на "Нова телевизия" съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

Той допълни:

Представете си някой английски министър да си позволява речника на Божидар Димитров – не само, че той никога няма да е министър, ами той ще напусне страната направо. Недопустимо е министър и политик да използва такива думи за собствения си народ. И искам да питам този човек докога ще седи на позицията министър.

"Синият" лидер припомни, че още когато е бил избран Димитров от коалицията са предупредили, че такива хора не стават за министри -  "заради неговото минало, заради неговото настояще и заради неговото бъдеще, заради това, той не трябва да бъде министър".

Веднага трябва да си подаде оставката, ама веднага. Колкото по-дълго стои този човек в кабинета, толкова повече гафове той ще направи, ще тежи все повече на кабинета и ще бъде все по-лош министър за България. Докато търпим такива хора да ни бъдат министри, няма да станем европейска държава. Само от нас зависи просто да има нетърпимост към подобно поведение, категоричен беше Димитров, цитиран от БГНЕС.

Много трудно ще излезем от кризата. Ако гледаме картината в целия Европейски съюз, имаме 3 страни, които продължават да потъват в кризата – Латвия, България и Гърция. Много е важно да имаме реална представа какво става, ние продължаваме да потъваме в момента. По този начин "синият" лидер коментира икономическата ситуация в страната.

Той допълни, че за да се спре потъването са необходими реформи в кабинета, които не се случват и много закъсняват.

Трябва да не се увеличават данъците. Постоянно ме питат хората ще вдигат ли данъците или няма, това е лош сигнал. Да се каже ясно – ниски данъци има в България, няма да се увеличават, каквото и да става. Сигурността е първото нещо. Второто нещо е, че неефективните разходи трябва да се орежат, не трябва да се купуват нови хеликоптери и самолети, администрацията и т.н., каза Димитров.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...