Среща-дискусия, свързана с е-управлението

15.06.2011

На 15 юни (сряда) от 13:00 часа в зала "Средец" на Хотел "Шератон" ще се проведе среща-дискусия на тема: "Реалните инструменти на е-управлението - ролята и мястото на ИКТ бранша в осъществяване на работещо е-правителство".

Как се случва координацията между администрацията и ИКТ бизнеса в момента? А дали и как държавният бюджет отразява приоритета на въвеждането и развитието на е-управлението у нас в момента? Могат ли оперативните програми финансово да подпомогнат реализацията на е-управлението у нас и да разширят капацитета на ИКТ бизнеса? Близо ли сме до пускането на ОП "Информационно общество"/ИКТ, която да финансира дейностите по стратегията за е-управление и да позволи по-бързата й реализация в дълбочина? - Това са част от въпросите, които ще бъдат обсъдени по време на събитието, което се организира от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Срещата цели чрез публичната дискусия между представителите на държавната администрация и ИКТ бранша да се очертаят ясни стъпки, чието предприемане е жизнено необходимо за бизнеса и държавата като цяло. Събитието също така се стреми да въвлече в активен диалог с реални резултати ИКТ бизнеса у нас от една страна и представителите на централната и на местната администрация от друга.

Тричасовото събитие ще се състои в два тематични блока.

Вицепремиерът, председател на Съвета по административна реформа и министър на финансите Симеон Дянков, заедно с Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС и Първан Русинов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще отговарят на въпросите на ИТ бранша

Сред специалните гости на дискусията са още Марияна Велкова, изпълнителен директор, ИАНМСП, Валери Борисов, директор на дирекция "Електронно управление", МТИТС, Марин Кавръков, областен управител, ОА Сливен, представител на ОПАК, Министерство на финансите, както и Георги Ранделов, изпълнителен директор, Майкрософт България, Цветан Мутафчиев, изпълнителен директор, Телелинк ЕАД и Атанас Добрев, Главен финансов директор, Виваком.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив