Fitch понижи оценката си за перспективите на Унгария

12.11.2011 | 16:06
по статията работи:
Standard&Poor's поставя дългосрочната оценка за дълга на страната под негативно наблюдение
Fitch понижи оценката си за перспективите на Унгария

Рейтинговата агенция Fitch понижи оценката си за перспективите на Унгария от "стабилни" в "негативни", а нейната конкурентка Standard&Poor's планира да намали оценката си за дълга на страната, информира АФП.

Fitch която запази основната си оценка за Унгария на "ВВВ", обясни в комюнике, че снижаването на оценката за перспективите отразява "силното влошаване външния растеж и на финансовите условия, с които трябва да се справя относително малката отворена и силно задлъжняла икономика на Унгария".

В комюникето се изтъква, че освен това няколко мерки в бюджетната политика и планирането, с цел да се позволи изплащането на ипотечните заеми във валута при лихви по-ниски от тези на пазара, са подронили доверието на чуждите инвеститори, върху които се основават перспективите за средносрочен растеж.

Успоредно с това Standard&Poor's предупреди, че поставя дългосрочната оценка за дълга на Унгария - сега тя е "ВВВ" - както и краткосрочната оценка за дълга (А-3) под негативно наблюдение, което е индикация, че възнамерява да я снижи. Агенцията обясни решението си с растящата несигурност, свързана с политическата ситуация и реформите в страната.

Унгарската валута форинт тази седмица се оказа под натиск и падна до най-ниското си равнище за последните две години и половина спрямо еврото, след като новата продажба на облигации не срещна очакваното търсете, тъй като според инвеститорите те са прекалено рискови, пише БГНЕС.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...